DF vil vide om det er muslimer, der søger dansk statsborgerskab – religion skal fremgå af loven

Modelfoto: Privat
Morten Messerschmidt skriver på Facebook, at Dansk Folkeparti i dag fremlægger udspil til nye stramninger af retten til at få dansk statsborgerskab, dvs indfødsretten.
Forslaget inkluderer blandt andet:
1) Indfødsret tildeles kun betinget, så man også ved efterfølgende kriminalitet eller brud på demokratiske principper kan få det frataget igen.
2) Der indføres et loft, så der maksimalt kan gives statsborgerskab til 1000 om året.
3) Lovene om statsborgerskab opdeles efter landegrupper, så muslim-landene får deres eget lovforslag – og DF stemmer imod.
4) Ansøgere om statsborgerskab skal give oplysninger om deres religiøse overbevisning på lovene om statsborgerskab.
5) Danmark tager forbehold overfor FN’s konvention om begrænsning af statsløshed.

Det skal fremover være tydeligt, hvor mange muslimer der får dansk statsborgerskab. Og hvem de er. Det skriver JP.dk om forslaget.

 

I dag står alle nye statsborgeres fulde navne oplistet på de lange og offentligt tilgængelige lovforslag, som Folketinget bruger til at give indfødsret. Og her skal også fremover stå, om de f.eks. er kristne, muslimer eller ateister. Og vil man ikke oplyse sin religion, kan man ikke få indfødsret.

 

»Det at være muslim rejser for mange nogle grundlæggende problemer med at leve dansk. Hvad end det så handler om synet på kvinder eller synet på loven eller demokratiet. Og derfor ønsker vi at vide, hvad det er for en baggrund, de folk kommer med,« siger Messerschmidt, som vil bruge oplysningerne til at være »ekstra agtpågivende«, ifølge JP.dk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…