Spændende berigelse af det danske samfund: Da politifolkene nærmede sig, fløj knivene ud ad bilens vinduer – og så var der lige en kødøkse …

Omkring midnat natten til tirsdag tog en patrulje fra Østjyllands Politi kontakt til en gruppe på fem mænd på Rosenhøj i Aarhus-bydelen Viby.

 

Betjentene fik øje på en mand, der stod ved en parkeret bil. Inde i bilen sad fire andre mænd.

 

Da betjentene nærmede sig bilen, så de, at manden ved bilen i al hast kastede noget fra sig. Det viste sig at være en kniv, og den 18-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

Men dermed var det ikke slut med knivkasteriet. Mens betjentene var på stedet, blev der kastet yderligere tre knive ud af bilen!   

 

Det førte til anholdelse af tre af mændene i bilen. De er 18, 26 og 27 år.

 

Og så var der lige den sidste mand i bilen, på 24 år. Han blev såmænd også sigtet for overtrædelse af våbenloven, fordi han havde en gaffelnøgle på sig. Hvad han skulle med den? Den skulle bruges til selvforsvar, forklarede han betjentene.

 

Det er jo en temmelig barok scene dér midt om natten på det indvandrertætte Rosenhøj: Da politifolkene nærmede sig, fløj knivene gennem luften fra bilens vinduer.

 

Et levende miljø. Masser af typer med masser af knive.

 

Og så var der kødøksen

Men nu skal man ikke tro, at knive er det eneste saliggørende i disse kredse. Man interesserer sig også for … kødøkser.

 

Det fik en anden patrulje fra Østjyllands Politi bekræftet – det var for resten også i Viby, på Søndervangs Allé.

 

Denne patrulje var en hundepatrulje. Mandag omkring kl. 17.30 fattede betjentene mistanke til et par mænd, der såmænd også stod ved en parkeret bil, denne gang på Søndervangs Allé.

 

Da patruljen kørte tættere på, løb mændene fra stedet, hvilket fik betjentene til at hoppe ud af patruljevognen og forfølge dem til fods med hunden.

 

Sådan en politihund kan bringe folk på bedre tanker. Den ene af de flygtende – en 23-årig mand – overgav sig hurtigt, da han opdagede, at han havde hunden lige i haserne. Den anden mand nåede at slippe væk.

 

Den 23-årige blev anholdt, og under visitationen fandt betjentene en mindre mængde hash i hans lomme. Det indbragte ham en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Så søgte betjentene efter spor langs den rute, som den 23-årige var løbet ad. Og det gav bonus: De fandt såmænd en kødøkse, der var blevet smidt i græsset. Den blev beslaglagt. Dette fund indbragte manden en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

 

Flyvende knive og kødøkser. Et spændende bidrag til vores samfund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…