Sommerhussæsonen går i gang

Nu er det snart tid til at holde sommerferie. Her er er mange danskere blevet fascineret af den drømmen om ferie i det danske. Hvis man ikke selv har et sommerhus, er der rig mulighed for at leje et. Så behøver ferien ikke blive en dyr fornøjelse!

 

Der er mange danskere, der vælger at leje et sommerhus. Særligt i disse år! Det er en skøn og billig måde at holde ferie og slappe af med familien. Det kan både være drømmen om Vesterhavets kølige brise eller Bornholms spændende madoplevelser. Et sommerhus danner rammerne for alt det. Grib muligheden og lån penge med hjælp fra Lendo, hvis du går og overvejer at låne penge til ferien. Vær altid opmærksom på at sætte dig ordentlig ind i sagerne, før du vælger at låne penge. Ellers kan sommerferien gå hen og blive en dyr affære.

 

Forbrugslån til ferien

Hvis du går med tankerne om at låne penge til at betale sommerhusturen, så er der flere ting at sætte sig ind i. Først og fremmest skal du finde ud af dine egne ønsker såsom lånebeløb og afdragsperiode. Dernæst skal du sammenligne låneudbydernes vilkår og betingelser. Det kan du ligeledes gøre på Lendo. Her kan du få et overblik over løbetid, renter og ÅOP. Det vil give dig et indblik i, hvor dyrt lånet reelt bliver.

 

Hvis det er et mindre forbrugslån til en ferie, så skal man være særligt opmærksom på renterne. De er nemlig oftest høje på små online lån. Det betyder, at hvis du ikke betaler pengene tilbage inde for en kort periode, så kan det gå hen og blive meget dyrt i renter. Pludselig ender ferien med at blive væsentlig dyrere end planlagt. Det kan have store konsekvenserne for økonomien og livet fremadrettet. Derfor bør man sikre sig, at man har råd til at tilbagebetale lånet inde for den aftale frist.

 

Læg et budget

Uanset om det er til ferien, lånet eller begge dele, så er det en god idé at lægge et budget. Hvis du overvejer at låne penge, så kan et budget være med til at give klarhed over, hvorvidt du reelt har råd til det. Når du sammenligner lån på nettet, vil det være nemmere at forstå de reelle tal. ÅOP (årlige omkostninger i procent) er eksempelvis en god faktor at navigere efter. Den er dog ikke altid retvisende, hvis der er tale om lån med hurtig tilbagebetaling.

 

Hvis ferien skal blive en succes, så skal det økonomiske aspekt også hænge sammen. Et budget kan hjælpe med, at sommerhusturen ikke blive meget dyrere end forventet. Det samme gælder, hvis man ikke planlægger sit lån ordentligt. Lån først, hvis du er helt sikker på, at du har en overskuelig plan for tilbagebetaling. Derudover skal man altså læse alt det med småt. På den måde undgår man ubehagelige og dyre overraskelser.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…