Somalisk chauffør med dansk statsborgerskab dømt for at efterlade døende mand hjælpeløs

En 72-årig mand skulle om formiddagen 12. december sidste år køres hjem til sin egen bolig med sygetransporten fra Hvidovre Hospital.

 

Nu er chaufføren, der kørte manden hjem, dømt for at efterlade ham i hjælpeløs tilstand. Manden  døde kort tid efter. Det skriver Vestegnens Politi i en pressemeddelelse.

 

Det tragiske forløb har tidligere været indgående omtalt i flere medier. B.T. har tidligere oplyst, at chaufføren er kommet til Danmark fra Somalia, og at han i dag har dansk statsborgerskab.

 

Sagens forløb

Chaufføren fra Flextrafik-Movia fulgte ved 11-tiden den hjemsendte patient op ad trapperne til hans lejligheden på 1. sal i en etageejendom i Hvidovre.

 

Her faldt den 72-årige mand pludselig om i opgangen. Han var bevidstløs og havde blandt andet tydelige vejrtrækningsproblemer. Det skete for øjnene af hans jævnaldrende hustru, der ventede ved lejligheden på 1. sal.

 

Alligevel forlod chaufføren den dødssyge mand.

 

Inden han gik, råbte han til manden og konen “ring 112, ring 112”.

 

Kone fik tilkaldt hjælp, men da ambulancen og ambulancelægen nåede frem, var mandens liv ikke længere til at redde.

 

Den 72-årige mand blev erklæret død klokken cirka 11.30 – sandsynligvis som følge af hjertestop eller blødning inden for kraniet.

 

Hændelsesforløbet fik Københavns Vestegns Politi til at rejse tiltale mod chaufføren for at svigte den døende mand i den alvorlige situation.

 

Tirsdag faldt dommen:

Retten vurderede, at chaufføren har overtrådt straffelovens paragraf 250 om at forlade en person i hjælpeløs tilstand, der er i ens varetægt.

 

Han fik tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, skriver politiet.

 

Chaufføren mistede ikke retten til at køre erhvervskørsel.

 

”Dette er en sag, der reelt kun har tabere – men jeg er tilfreds med, at chaufføren er blevet dømt i henhold til anklageskriftet. Retten har dog ikke fulgt min påstand om at fratage chaufføren retten til udøve erhvervsmæssig personbefordring” siger sagens anklager Anna Winkel, der nu vil overveje om sagen skal ankes.

 

Movia er Danmarks største trafikselskab og er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland.

https://www.bt.dk/krimi/movia-chauffoer-tiltalt-koerte-fra-doeende-mand

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…