Soldater fra fregatten Esbern  i ildkamp med pirater – fire pirater dræbt, medens de overlevende stilles for en dansk domstol

Onsdag den 24. november reagerede fregatten Esbern Snares besætning på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria.

 

Skibet satte i den retning og sendte skibets Seahawk-helikopter i forvejen for at observere.

 

Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

 

Helikopterens besætning fandt ud på eftermiddagen i et område med en række handelsskibe en hurtigtgående motorbåd med otte mistænkelige mænd ombord.

 

Ombord på skibet kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, man forbinder med pirateri, herunder stiger.

 

 

Esbern Snare var hen under aftenen tæt nok på til at sende Frømandskorpset af sted i deres hurtiggående RHIB-både for at gå ombord i piratskibet.

 

Åbnede ind direkte mod de danske soldater

Esbern Snare kaldte piraterne op for at bringe dem til standsning, så de danske soldater kunne komme ombord. Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud jf. deres beføjelser.

 

Piraterne åbnede derefter ild direkte mod de danske soldater. De danske soldater reagerede herefter i selvforsvar og besvarede ilden fra piraterne.

 

Der fulgte en kort ildkamp. Ingen danske soldater kom til skade, men fem pirater blev ramt. Fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.

 

Efter ildkampen sank piratskibet. De otte pirater er blevet taget ombord på fregatten Esbern Snare, hvor den ene sårede blev behandlet for sine skade.

 

Vil blive ført til Danmark og stilles for retten

De fire overlevende pirater vil nu blive ført til Danmark for at blive stillet for en dansk domstol, hvor de vil blive anklaget for drabsforsøg.

 

Således blev de i går varetægtsfængslet i tretten dage in absentia i Københavns Byret, altså uden at være til stede.

 

Her var de sigtet for drabsforsøg som følge af, at de havde skudt mod danske soldater, skriver TV 2.

 

Tre AK-47 rifler blev brugt mod danske soldater

Under retsmødet fremlagde anklageren en såkaldt kosterrapport over de genstande, der blev beslaglagt, inden piratbåden sank.

 

Det drejer sig blandt andet om tre AK-47 rifler med magasiner, en boltsaks, en mukkert samt nogle strips, og det blev godtgjort, at riflerne var blevet brugt til beskydning af danske soldater.

 

Da hændelsen fandt sted i internationalt farvand, men piraternes beskikkede forsvarer ikke, at de kunne retsforfølges efter dansk lov.

 

Det var dommeren uenig i og begrundede sin varetægtsfængsling med det faktum at de havde skudt mod danske statsborgere, samt de rent juridisk befinder sig i Danmark, da de er ombord i et dansk skib.

 

Fængslet på Esbern Snare

De fire overlevende pirater skal indtil videre opholde sig på Esbern Snare, hvor de nu er varetægtsfængslet.

 

Fregatten har ifølge anklageren fem celler beregnet til formålet.

 

Læs også:

https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-11-25-afrikanske-pirater-varetaegtsfaengslet-i-13-dage-skoed-mod-danske-soldater

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…