Selvgode Rosa og hendes børn i Syrien

Rosa Lunds selvpromovering i spørgsmålet om børnene i flygtningelejrene i Syrien er tung kost, fordi den farisæiske selvgodhed lyser ud af hendes mimik og alt, hvad hun siger. Rosa er nemlig i egen selvforståelse et bedre menneske, fordi hun i modsætning til os andre tager børnenes parti. Hun har det moralske kompas i orden, og det skulle vi andre tage og lære lidt af. Så løsningen ligger lige for: Børnene skal sammen med deres mødre komme hjem, hvor de så kan blive passet af deres bedsteforældre og få det godt, mens mødrene afsoner deres straf for landsforræderi.

 

Det er så godt tænkt! Al erfaring viser jo, at anbragte børn i DK levet et slaraffenliv, og da især, hvis de bliver passet af de bedsteforældre, hvis døtre har forrådt DK til fordel for islamisk stat.

 

Vores kulturtab

Men Rosa Lund var egentlig ikke værd at beskæftige sig med, hvis ikke denne humorfattige, selvhøjtidelige og moraliserende elevrådsformand var så tidstypisk. Hun eksemplificerer så præcis, hvad det er for et kulturtab vi har lidt. For generationerne forud for os, der voksede op med den kristne kultursyntese, ville en debattør som Rosa have affødt en følelse af ubehag og et beklagende skuldertræk. Noget med splinten i  broders øje, overfor bjælken i eget.

 

Men dette klædelige korrektiv kender den selvretfærdige Rosa ikke. Hvor ville det dog være forfriskende,  hvis korsriddere som Rosa ikke på forhånd insisterede på at have taget patent på godheden. Hendes devise synes at være: Gud er god, men Rosa er bedre.

 

Børnene

Og børnene: ja de kommer hjem sammen med deres mødre uanset om SD og de blå partier hyler og skriger. De kan nøjagtig lige så godt først som sidst bøje sig. Guderne skal vide, at man kunne ønske sig det anderledes for de dybt traumatiserede børns skyld! Men de må prøve glæde sig over, at de takket være  Rosas korstog kan få lov at leve et liv uden deres mor, og vel anbragte i danske institutioner, der jo som bekendt har noget nær verdensrekord i tilfredse og velfungerende anbragte børn.

Svend Lindhardt

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…