Rosa Lund fra Enhedslisten jubler – men hun er ikke tilfreds før alle IS-kvinder og børn er i Danmark

Rosa Lund skriver blandt andet på Facebook:

I 2018 da jeg stillede de første spørgsmål om danske børn i Syrien, var det kun mig og en lille håndfuld journalister der synes det var spændende og vigtigt.
Heldigvis er mange flere kommet til!
Og vores fælles pres betyder at der nu kommer 14 børn og 3 kvinder hjem.
Det giver mig kampgejst og energi til at kæmpe videre!
Tusind tak for opbakningen.
Og i et tidligere opslag:

I Enhedslisten har vi de sidste tre år kæmpet hårdt for at få de danske børn, der er fanget i Syrien, hjem. Regeringen har hårdnakket nægtet at hjælpe børnene, men bare accepteret, at danske børn lever i et helvede af alvorlig sygdom, død og ødelæggelse i syriske fangelejre.
Nu er regeringens task force færdig med sin undersøgelse, og præcis som vi sagde, så er den ikke kommet frem til noget som helst nyt. Situationen er stadig den samme, som inden task forcen blev nedsat – man kan ikke tvangsadskille børn fra deres mødre. Det eneste gode ved task forcens arbejde er, at nu kan regeringen ikke længere gemme sig bag modvilje, nu er de nødt til at tage de 14 børn og deres 3 mødre hjem.
Men fem danske børn er stadig fanget i lejrene uden udsigt til, at ’Børnenes Statsminister’ vil hjælpe dem hjem til Danmark. Regeringen nægter at tage børnene hjem, fordi man administrativt har frataget mødrene deres danske statsborgerskab. Og mens regeringen hårdnakket insisterer på, at de resterende danske børn skal blive siddende i fangelejrene, fordi deres mødre har fået frataget deres danske statsborgerskab, så viser helt nye lægeerklæringer, at de fem børn alle sammen lider af angst, ptsd og underernæring. De får det værre og værre for hver dag.
Alle de danske børn og deres mødre skal hjem til Danmark!
Jeg er både stolt, rørt og rasende i dag. (Facebook)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…