Radioprogram på P1: “Pilgrim på rejse i troens univers” – skønmaleri og renvaskning af islam

Tilfældigt gadebillede (Foto: Steen Raaschou)

Radioprogrammet “Pilgrim på rejse i troens univers”, P1 søndag morgen den 11 april 2021: skønmaleri og renvaskning af islam

 

Af Helle Andersen

Naiha Khilee er muslim med pakistanske rødder. Hun er uddannet psykolog – og hun er vist også kunstner.

 

Hun var gæst en helt time på P1 i Danmarks Radio i programmet ) og hun havde en helt chokerende unuanceret tilgang til tro og havde travlt med at renvaske islam.

 

Og traditionen tro blev den muslimske psykolog ikke stillet ‘farlige’ spørgsmål af radioværten. For eksempel kunne kritiske spørgsmål som disse have været på sin plads: tager du afstand fra sharia ? Eller hvad mener du om den politiske islam, dvs at islam er en politisk indstilling, der ikke kun er en religion, men også en totalitær indstilling (klarest når IS laver kalifatet, der er en udlevelse af ISLAM og koranen). Eller hvad mener du om Islams indstilling til kvinder, og at de ikke er ligestillet ifølge koranen? Programmet var en lang samtale med en helt, helt tandløs radiovært.

 

Radioprogrammet indeholdt også den almindelige socialistiske tilsvining af Stram Kurs og billedet af, at islam er ufarlig – dog lidt om, at den sorte muslim Malcolm X havde valgt at forlade en anden form for Islam og havde været åben omkring, at han havde valgt at følge den forkerte slags islam.

 

Radioværten havde tydeligvis ikke tilstrækkelig viden om Islam til at stille kritiske spørgsmål. Han havde dog læst hadith  og sagde spagt, at der var mange modsat-rettede ting i den muslimske tro. Det førte til et langt vævende sludder-svar fra den tilvandrede pakistaner, om at der ikke var mange i Danmark, der kunne læse Koranen på originalsproget.

 

Muslimen blev fremstillet som en forfulgt USKYLDIGHED. Muslimen sagde for eksempel, at islam er smuk, for eksempel siger koranen : Vær god ved din nabo 40 huse væk og 40 huse bagud. Hun udtalte også, at det er frygteligt stigmatiserende at være troende muslim og andre er forarget over troen. Hun fik sagt lidt tåget om tegningerne af Muhammed og fortalte, at andre træder på muslimerne, og til det var der ingen kritiske spørgsmål fra radioværten. Hun udtalte, at det er, fordi det er så smukt det her (underforstået islam). Hun fortalte også, at hun er socialist (selvfølgelig er hun det – ellers får hun ikke 55 minutter til at bræge i statsradiofonien). Helt usammenhængende argumentation, men hun fik altså sagt, at islam er smukt -og det er helt uden modsigelse.

 

Daglig voldsom indoktrinering og renvaskning af en kriger-religion og totalitær ideologi. Sådan en statsradio har man ikke engang i Kina.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…