Patientrettigheder skal ikke opgives, de skal fastholdes

Sundhedsvæsenet er presset. Ingen tvivl om det. Der mangler hænder, og myndighederne tøver desværre med at finde dem. Et par af regeringens støttepartier, SF og Enhedslisten,  har på TV 2 tirsdag aften foreslået, at man opgiver nogle af patientrettighederne for at give mere luft i planlægningen.

 

Det er et meget ringe forslag. Man skal i stedet i gang med at ansætte og uddanne mange flere sundhedsmedarbejdere. Vi får helt sikkert brug for dem i de kommende mange år. Derudover skal man lade pengene følge patienterne, så de – ganske vist begrænsede antal – behandlinger, som kan udføres på uafhængige klinikker og hospitaler uden udgift for patienterne. Der er mærkeligt, at man med patientmobilitetsdirektivet i hånden kan tage pengene med til andre EU-lande som Sverige og Tyskland, men ikke til Fyn, Jylland eller Sjælland. Patienterne skal i centrum – også dem på ventelisterne.

 

Det er desværre normalt, at visse partier tænker mindst på patienterne. Det bør være modsat: Patienterne skal være i centrum i vort sundhedssystem. Regeringen skal i stedet for at bruge 4 mia. kr. på nye mursten lave en sundhedsreform, som hjælper patienterne.

 

Mag. art. Niels Jørgen Langkilde, fhv. MF, Formand, Patientforeningen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…