Grænsekontrollen i Polen virker – nu har illegale migranter fundet en ny rute gennem Finland

 

De blev i et vist omfang lokket ind i Hviderusland med løfter om at fortsætte til Nordeuropa.

 

Men den polske regering holdt dem ude ved hjælp af en meget effektiv grænsekontrol.

 

Og Hviderusland begyndte for godt en uge siden at flyve migranterne tilbage til Irak og andre lande.

 

Derfor forsøger illegale migranter og menneskesmuglere at komme ind i EU ad andre veje.

 

De forsøger især at komme ind i EU ved at rejse fra Rusland ind i Finland.

 

Tilbud fra menneskesmuglerne

en artikel i den arabiske avis Asharq Al-Awsat fra slutningen af ​​november beskrev syrere, irakere, afghanere og libanesere dyre smuglerrejser af destinationslande som Tyskland.

De er alle økonomiske migranter, for det meste unge mænd, som er villige til at betale titusindvis af kroner for et bedre liv.

 

Rejserne sælges på sociale medier af menneskesmuglere, der åbenlyst annoncerer med prislister og tilbud om rådgivning. I nogle tilfælde får du også transport på den anden side af grænsen til Tyskland. (Se tweet med video i bunden af artiklen)

Rusland-Finland

Og nu er et nyt tilbud dukket op.

 

Siden midten af ​​november er visumtilbud til Hviderusland næsten fuldstændigt forsvundet. Grænsekontrollen har altså virket.

 

Til gengæld er et nyt tilbud om at købe sig ind i EU dukket op.

 

Den nye smuglerrute for illegale migranter går fra Rusland ind i Findland. Det siger Monika L Richter ifølge samnytt.se og andre medier.

 

Monika L. Richter er analysechef for Semantic Visions, en britisk virksomhed for ekstern analyse.

 

Nu er det i stedet primært Rusland – Finland, der er smuglerruten blandt annoncerne på Facebook. Der er ingen steder tale om at søge asyl i andre lande end hovedsageligt Tyskland.

 

I Finland bekræfter Sikkerhedspolitiet , at de er opmærksomme på markedsføringen og følger situationen tæt.

 

– Lige nu er det meget svært at sige, om det vil resultere i en ny rute for migrantstrømme, og om vi for eksempel vil se folk ankomme til den finske grænse. Men på de sociale medier har reaktionerne været meget positive, siger Semantic Visions forskningschef Monika Richter til radiokanalen Radio Free Europe, ifølge samnytt.se.

 

Finland er meget opmærksom på den ny udvikling:

 

“Som et af EU’s ydre grænselande følger Finland udviklingsudviklingen meget tæt. Men vi kan ikke kommentere vores operationelle opgaver mere end det,” skriver Milla Meretniemi, kommunikationsdirektør i Sikkerhedspolitiet, i en mail til det finske medie Hufvudstadsbladet.

 

Det store spørgsmål er om Rusland begynder at give immigranter fra Irak og andre lande turistvisum lige så let, som Hviderusland gjorde. Gør Rusland det kan migranter rejse frit til Rusland og derfra forsøge at komme over de n finske grænse ind i EU.

Læs også rights.no

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…