James Bond er tilbage for at redde verden og gudskelov med Daniel Craig som 007  

Af Lone Nørgaard

***** Fem stjerner ud af seks

——————————————————————————————–

Så er den her endelig. Den nye James Bond film med titlen NO TIME TO DIE -den femogtyvende film om alfahannen over dem alle. Onde rygter ville vide, at 007-med-license-to-kill skulle overtages af en kvinde, så også myten og ikonet James Bond skulle ofres i woke-bølgen. Men pyha og gudskelov er det Daniel Craig, der er tilbage i rollen.

Og så alligevel ikke ganske.  Helt slippe for multikulti og identitetspolitisk galskab gør vi ikke. Men ingen ’spoilers’ hverken her eller senere.

 

Instruktøren hedder i denne omgang Cary Joji Fukunaga, og han er kendt for bl.a. ”Jane Eyre” (2011) og ”Beasts of No Nation” (2015).

 

Handling
James Bond (Daniel Craig) er ikke mere i tjeneste. Han nyder pensionisttilværelsen på Jamaica i et smukt indrettet hus med udsigt og er i første ombæring slet ikke indstillet på at stille op til at frelse verden, da hans gamle ven Felix Leiter (Jeffrey Wright) fra CIA dukker op og beder om hjælp.
Missionen går ud på at redde en kidnappet forsker, men opgaven viser sig at være en del mere kompliceret end først antaget.

 

Hvem er ven, og hvem er fjende? Hvem bedrager og forråder hvem? Hvilken rolle spiller Blofeld (Christoph Waltz), der sidder bag lås og slå, men tilsyneladende stadig er i stand til at trække i trådene? Og hvem er manden med den hvide maske, og hvad er hans hemmelighed?

 

Fin underholdning

Min yndlings-James Bond-film er ”Casino Royale”, og “No Time to Die” rummer mange af de elementer, jeg sætter pris på i førstnævnte film.

 

Igen – no spoilers – ud over, at hovedpersonerne ikke blot er tegneseriefigurer, men mennesker med lidt flere facetter. En Bond, der ikke bare mestrer alt, men også må erkende sin sårbarhed og strække våben.

 

Hele det teknologiske udtræk er selvfølgelig sat på skinner med en stribe spektakulære bil- og motorcykeljagter, flotte stunts, kaskader af bombesprængninger, ildkampe og nævekampe – garneret med de obligate luksusbiler, smukke kvinder, grimme skurke og Q’s snedige opfindelser.

 

”No Time to Die” er fin underholdning – om end jeg ville ønske, at instruktøren havde sparet lidt på de hårdtslående kvinder.

Længde: 164 minutter

  • Medvirkende: Daniel Craig, Léa Seydoux, Ana de Armas, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Rami Malek m.fl.
  • Instruktør:  Cary Joji Fukunaga
  • Manus: Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga, Phoebe Waller-Bridge
  • Censur: Tilladt for børn over 11 år
  • Premieredato: d. 30. september

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…