Evakueringen fra Afghanistan har hjulpet voldtægtsmænd, børnemishandlere og andre storforbrydere til Europa – farlig naivitet afsløret

Udenrigsminister Jeppe Kofod bekendtgjorde forleden med stolthed, at han havde udpeget en gruppe af eksperter til at foretage ”en meget grundig, omfangsrig og saglig evaluering af den danske evakueringsindsats i forhold til Afghanistan”.

 

Til at stå for denne undersøgelse udpegede udenrigsministerende folk som lederne af Røde Kors og af Dansk Flygtningehjælp samt nogle akademiske eksperter.

 

”Alle efterspørger et svar på, hvorfor Vesten og herunder også Danmarks exit fra Afghanistan blev så kaotisk, som det gjorde (…) og så kan denne gruppe – med deres faglighed og indblik i det spørge ind til ting og vende ting,” lød det fra ministeren.

 

Det kan jo lyde vældig fint. Men for at sige det rent ud, så er det ordskvalder.

 

Den kaotiske evakuering

Evakueringen kørte af sporet, fordi danske og andre vestlige soldater slet ikke var forberedte på at bruge den magt, der skulle bruges for at holde styr på processen. Så tingene løb ud af kontrol.

 

Evakueringen blev i alt for høj grad et tag-selv-bord, som desperate afghanere – herunder også brutale forbrydere – udnyttede til at komme til Vesten. Kendsgerningerne taler deres tydelige sprog.

 

Den kaotiske evakuering blev endnu et eksempel på de voldsomme kultursammenstød mellem Afghanistan og Vesten. Vestens velmenende indsats blev løbet over ende af selvtægt fra desperate og til dels brutale mennesker, der nægtede at stille sig pænt i køen og trække et nummer.

 

Et stort antal af disse mennesker var ikke berettigede til at komme med i evakueringen. Men det blev i høj grad alles kamp mod alle – og så ender det ofte med, at de stærkest og mest hæmningsløse vinder. Herunder en stribe hærdede forbrydere.

 

Den stærkes ret

Det var meningen, at Danmark og andre lande først og fremmest skulle evakuere afghanere, der har arbejdet for den danske stat – forsvaret, ambassaden m.m.

 

Men det udviklede sig til et uhyggeligt slagsmål, hvor de fine regler gik i opløsning. Uden reel kontrol banede folk sig vej ud i de fly, der kunne bringe dem til Vesten. Det blev den stærkes ret, der tog over.

 

Som en kilde, der var involveret i evakueringen, siger til den tyske avis BILD:

 

”Hvis man var ung, mand, stærk og voldsparat, havde man de bedste chancer for at komme med flyet fra Afghanistan til Tyskland.”

 

En hel del af dem, der fik mast sig forrest til flyveren, have ingen gyldige tilladelse. Rå kraft og ren svindel var tilsyneladende effektive midler.

 

Her er forbrydertyper jo på hjemmebane. Tyske medier har opstøvet nogle af de brutale forbrydere, der fik tiltvunget sig adgang til det tyske militærs fly og dermed til Europa.

 

Flertallet af de afghanere, der blev evakueret af Tyskland, var ikke afghanere, der lokalt arbejdede for tyske myndigheder og derfor skulle ud.

 

Det var så synd for forbryderne

Det norske netmedie www.rights.no./tema/innvandring beretter om, at norske politifolk tilsyneladende omgik reglerne og hjalp folk igennem, som de mente, det var synd for.

 

Situationen kunne udnyttes af hæmningsløse forbrydere. Og det blev den.

 

Ifølge den tyske indenrigsminister Horst Seehofer er mindst 20 af de mennesker, der har fået indrejse til Tyskland, allerede kendte af det tyske politi. Herunder voldtægtsmænd og folk, der er kendte af de tyske antiterror-myndigheder. (Die Welt)

 

Indtil videre er omkring 5.000 personer ankommet til tyske lufthavne fra Afghanistan. Kun 168 af dem er lokalansatte afghanere – altså den gruppe, som evakueringen primært skulle dreje sig om! 257 personer er ankommet helt uden papirer.

 

Tyskland har altså modtaget flere mennesker, der overhovedet ingen papirer havde, end lokaltansatte, som evakueringen primært skulle dreje sig om. Der var slet ikke styr på det.

 

Vupti! – så var voldsmanden tilbage

Det blev udnyttet af de mest hårrejsende forbrydere fra Afghanistan.

 

En af dem er Sardar Mohammed M., der i Tyskland har fået en straf på otte år og tre måneders fængsel for seksuelt misbrug af små børn. Et af ofrene var hans egen datter på ni år. (BILD)

 

I februar 2019 blev han udvist at Tyskland. Nu er han med myndighedernes hjælp kommet tilbage til Tyskland, hvor han lige skal sidde i 177 dage, inden han bliver sluppet ud i det tyske samfund.

 

Der er også Omed F., der ligeledes er dømt for voldtægt.  Han havde egentlig indrejseforbud i Tyskland indtil februar 2024 – men så kom han med på et evakueringsfly. Nu går han frit omkring.

 

Og der er Kwahja Rashed S., der blev idømt to år og seks måneders fængsel i Tyskland for vold. Han blev udvist af Tyskland så sent som i februar i år. Men vupti! Nu er han tilbage takket være evakueringen. Og nu tager Afghanistan ikke imod udviste, så han kan blive hængende i Tyskland.

 

Danmarks groteske sager

Danmark har sine egne groteske sager i forbindelse med evakueringen.

 

Der er således Ahmad, der fik 7 familiemedlemmer med til Danmark, selv om de intet har med Danmark at gøre.

 

Berlingske beretter om en mand, der rejste til Danmark med evakueringsfly fra Kabul. Manden, der angiveligt er knyttet til banden Loyal to Familia, blev sidste år udvist for bestandig af Danmark og sendt til Afghanistan.

 

En anden mand med lignende bandebaggrund, der er blevet udvist af Danmark til Afghanistan, er ligeledes ankommet til Danmark med evakueringsfly.

 

Ifølge Jesper Lindholm, lektor i folkeret, vil de to udvisningsdømte, der nu er vendt tilbage til Danmark, med stor sandsynlighed kunne blive her i landet – på såkaldt tålt ophold (for eksempel på Udrejsecenter Kærshovedgaard).

 

 

Uha – udenrigsministeren er vred

På et pressemøde sagde udenrigsminister Jeppe Kofod, at de pågældende personer ”ikke er velkomne i Danmark”. Han fortsatte:

 

”Jeg bliver vred, når jeg ser, at nogle har udnyttet den sårbare situation. Det er kynisk, at nogle har udnyttet den sårbare situation. Det er kynisk, at nogle mennesker, som enten er udvist eller udvist for bestandigt fra Danmark, udnytter en krise- og kaossituation i Kabuls Lufthavn.”

 

Det vil næppe gøre det store indtryk på de pågældende kriminelle, at Kofod ”bliver vred”. Det er en ren afmagtsreaktion over for det kaos, der ramte evakueringen.

 

Hamrende naivt

Den danske regering skulle hellere bruge kræfterne på at lære af de kaotiske evakueringer fra Afghanistan.

 

Læren er ikke, at vi skal have nogle analyser fra generalsekretærerne for Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp – og andre af samme slags. Varm luft har vi rigeligt af i forvejen.

 

Læren er, at vi må holde op med at være så naive.

 

Der er kolossale kulturforskelle mellem det danske og det afghanske samfund. Det er hamrende naivt at tro, at vi kan løse Afghanistans problemer ved at slå dørene op for indvandring fra Afghanistan.

 

Det skaber kun problemer for vores eget samfund.

 

Glem Kofod – lyt til Kurz

Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz har ret, når han siger, at hans land afviser at tage imod migranter fra Afghanistan. Det løser ingen problemer for Afghanistan. Og det skaber enorme problemer for Danmark, Østrig og andre europæiske samfund.

 

Afghanere skal have hjælp i Afghanistan. De skal ikke have hjælp til at komme til Danmark eller til Europa i det hele taget. Det vil kun skabe kløfter og parallelsamfund hos os. Omsider begynder denne elementære sandhed at sive igennem også herhjemme.

 

Vores samfund skal ikke bare forsvares med ord. Det skal forsvares med stærke grænser. For at sige det ligeud: Jeppe Kofods fine ekspertudvalg er fuldstændig ligegyldigt i den sammenhæng.

 

Sebastian Kurz ved, hvad han taler om. Østrig har store afghanske parallelsamfund med betydelig kriminalitet. Derfor siger han nej til afghansk masseindvandring. Og han insisterer på, at vi fortsat skal søge at sende afghanske migranter tilbage.

 

Som han siger: det kan godt være, at man ikke kan sende afghanere tilbage til Afghanistan i øjeblikket.  Men der lever mange afghanere i nabolandene. Mange af de afghanere, der søger asyl i Europa, kommer fra disse andre lande.

 

Danmark skal afvise at tage imod migranter fra Afghanistan. Danmark skal være aktivt med at få tilbagesendt afghanske migranter til deres region.

 

Disse konklusioner er vigtige. Det er mere, end man kan sige om Jeppe Kofods ekspertudvalg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…