Myndighederne troede, at islamisten Ali Harbi Ali kunne afradikaliseres – men somalieren med dyr adresse i London og indflydelsesrig far, endte tilsyneladende med at myrde britisk parlamentsmedlem

Den somaliske muslim Ali Harbi Ali er sigtet for at have myrdet det britiske konservative parlamentsmedlem Sir David Amess.

 

Davi Amess blev myrdet med 17 knivstik på et møde med vælgerne.

 

Politiet betragter mordet som terror. (BBC)

 

Men der er ikke oplyst noget nærmere motiv til mordet på David Amess skulle myrdes.

 

Flere medier omtaler, at myndighederne forsøgte at afradikalisere ham. Men oplysninger om hans forbindelse til islam er alligevel sparsomme.

 

25-årige Ali havde bestilt plads til mødet en uge i forvejen. Mordet var altså planlagt i god tid siger sikkerhedskilder, ifølge Daily Mail.

 

Ali Harbi Ali er søn af en tidligere kommunikationsrådgiver for Somalias premierminister: Harbi Ali Kullane.

 

Harbi Ali Kullane har bekræftet, at hans søn er i politiets varetægt efter knivstikkeriet og sagde, at han var ‘traumatiseret’ af anholdelsen. (Daily Mail)

 

Politifolk stod i weekenden vagt uden for huset i Nord -London, hvor Ali bor. Det er i en gade med 2 millioner pund rækkehuse i tre etager, skriver Daily Mail.

 

Ali har tilsyneladende været en del af regeringens program mod forebyggelse af terror. Han har altså åbenbart været kendt som fundamentalistisk muslim, og man har forsøgt at afradikalisere ham.

 

Det vestlige samfund har endnu engang vist sin naivitet og svaghed.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…