Regeringen blev anklaget for at snige muslimske barnebrude og flerkoneri ind i særlov – vendte på en tallerken efter skarp kritik

Arkiv-CNN-YouTube

Medens Inger Støjberg er slæbt for Rigsretten på grund af sin politiske holdning til barnebrude, har regeringen forsøgt at snige barnebrude ind ad bagdøren.

 

Regeringen har sendt et forslag til en særlov om evakuering af afghanere i høring. I dette forslag ville regeringen tillade barnebrude og flerkoneri. Det skriver Jyllands-Posten fredag.

 

Men straks efter, at særloven blev omtalt i medierne trak udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sit forslag tilbage.

 

Tesfaye: Lovforslaget bliver ændret

I noget, der mest af alt ligner en feberredning, oplyser Mattias Tesfaye ifølge TV 2 nu i en skriftlig kommentar til Ritzau, at:

 

”I næste uge planlægger jeg at fremsætte et lovforslag for Folketinget, der vil give de evakuerede afghanere mulighed for at søge et toårigt ophold i Danmark,” skriver Tesfaye og fortsætter:

 

”Lovforslaget bliver ændret på flere punkter i forhold til den tekst, der har været i høring. Det betyder blandt andet, at vi ikke vil anerkende flere ægtefæller eller mindreårige ægtefæller som grundlag for en opholdstilladelse efter særloven.”

 

Ophold i to år til to hundrede afghanere

Den særlov med barnebrude og flerkoneri, som regeringen sendte i høring, er en opfølgning på en vedtagelse i Folketinget den 11. august i år.

 

Her vedtog et stort flertal minus Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige at give opholdstilladelse i to år til de afghanere med familier, som har bistået de danske myndigheder og militær i Afghanistan.

 

Det drejer sig om i alt to hundrede personer plus familier, som efter de to års forløb vil få mulighed for at søge asyl i Danmark, hvis de ikke kan vende tilbage.

 

Så de vil ende med at få asyl, da ingen ved deres fulde fem vel regner med, at Taliban er ude af Afghanistan om to år.

 

I den politiske aftale blev det slået fast, at muligheden for at evakuere den nærmeste familie ikke omfatter ægtefælle nummer to, tre eller fire, eller mindreårige ægtefæller. Hvis afghanerne ikke ville acceptere dette, så var de udelukkede.

 

Men trods denne aftale sendt Tesfaye et lovforslag i høring, hvor det fremgik at afghanere med flere koner og banebrude også kunne evakueres.

 

Det udløste voldsomme politisk kritik.

 

Inger Støjberg om Tesfayes planer: ”Jeg er fuldstændig i chock!”

På sin facebookprofil kommenterede Inger Støjberg straks efter Jyllands-Postens afsløring Tesfayes planer om at importere barnebrude og flerkoneri og skrev:

 

”Hvad er det dog, der foregår?

 

Regeringen vil tillade både BARNEBRUDE og FLERKONERI for de afghanere, som de har hentet til Danmark.

 

Jeg er fuldstændig i chok!

 

Barnebrude og flerkoneri hører ikke til i Danmark!

 

De partier, der stemmer for det, skulle ganske enkelt skamme sig!”

 

 

Pia Kjærsgaard: V og K må føle sig snydt, så vandet driver

 

Selvom Dansk Folkeparti ikke er med i forliget om afghanerne, fik nyheden om Tesfayes forsøg på at hente barnebrude og flerkoneri til Danmark fik både Dansk Folkeparti og forligspartiet Venstre til at kalde forsøget for et klart aftalebrud.

 

 

”Venstre og Konservative må føle sig snydt så vandet driver,” lød det således i TV 2 fra DF’s udlændinge ordfører, Pia Kjærsgaard, som ville have Tesfaye i samråd.

 

 

Hos Venstre lagde ordfører Morten Dahlin heller ikke fingrene imellem i en udtalelse til TV 2:

 

 

”Det her skal laves om. Det er dybt uacceptabelt og bare endnu en perle på den snor af dårlige beslutninger, som regeringen har truffet i hele miseren om Afghanistan”

 

 

En ting er Folketingets vedtagelser – virkeligheden er kaos

 

Udenrigsministeriets seneste opgørelse over evakueringen er fra den 27. oktober.

 

 

Her oplyser ministeriet i en pressemeddelelse, at i alt 881 afghanere inklusive familier er blevet evakueret.

 

 

Blandt dem er der i alt 50 personer, som ikke er på listen, men som det er lykkedes at snige sig ombord i et fly med kurs mod Danmark.

 

 

Således er to udviste kriminelle på denne måde at havnet i Danmark, for slet ikke at tale om en afghaner med dansk statsborgerskab, som var på ferie i sit hjemland.

 

 

Ved at vise sit danske pas lykkedes det for ham at få hele syv familiemedlemmer i form af kone, tre søstre, to brødre og en fætter med sig til tilbage på trods af, at ingen af dem havde nogen som helst form for tilknytning til Danmark.

 

 

Afghanske asylansøgere tredoblet på en måned

 

På asylområdet er der generelt ro i øjeblikket, men udviklingen i Afghanistan er allerede nu begyndt at sætte sit præg.

 

 

En opgørelse fra Udlændinge- og integrationsministeriet viser, at medens seks afghanere søg asyl i Danmark i juli måned, steg antallet af afghanske asylansøgere i august til det tredobbelte eller i alt 19 personer.

 

 

Alt i alt har 69 afghanere søgt asyl i Danmark i årets første otte måneder, og der er vel at mærke tale om personer, der ikke er evakueret, men som selv har fundet vej til Danmark.

 

 

Man taler om stilhed før stormen. Augusttallene tyder på, at det allerede nu er begyndt at blæse op.

 

 

Læs mere her:

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE13325176/regeringen-vil-alligevel-godkende-afghanske-barnebrude-og-ekstrakoner/

 

 

https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-09-30-regeringen-traekker-i-land-i-sag-om-flerkoneri

 

 

https://um.dk/da/nyheder-fra-udenrigsministeriet/newsdisplaypage/?newsID=3DB91B6A-4DFA-4B35-9D0A-8357F26B8450

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…