Nu har Helle Thorning-Schmidt meldt sig ind i metoo-koret: En præsident tog mig på låret under en middag

Helle Thorning-Schmidt taler til kongressen (YouTube)

Det vil åbenbart ingen ende tage.

 

Udmeldinger om sexchikane vælter ind i en lind strøm, og nu har tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt også meldt sig i koret.

 

Det sker i en bog, ”Blondinens betragtninger”, der udkommer i dag.

 

Her fortæller den tidligere statsminister om, hvordan den tidligere franske præsident Valéry Ciscard dEstaing tog hende på låret under en middag.

 

”Midt i det hele mærkede jeg, at Giscard dEstaing sad og tog mig på låret under bordet. Det var helt vildt. Jeg tænkte: Hvad sker der? Jeg fik flyttet mig og så holdt det op,” skriver Helle Thorning-Schmidt i bogen, som Ritzau har læst.

 

Begivenheden fandt sted under en middag på den franske ambassade i København, hvor Valéry Giscard dEstaing 2002 – 2003 var formand for Det Europæiske Konvent, der skulle udforme EU-traktaten.

 

Helle Thorning-Schmidt var dengang i 30-erne og var som medlem af Europa-Parlamentet med i konventet, skriver Ritzau via BT.

 

To tidligere chefer var også nærgående

Bortset fra sexchikanen fra den tidligere franske præsident, som på det tidspunkt var 70 år gammel, skriver Helle Thorning-Schmidt i sin bog også om sexchikane fra to tidligere chefer.

 

Til Ritzau forklarer den tidligere statsminister, at hun har valgt at bringe episoderne i bogen for at vise, at kvinder i alle lag oplever, hvad hun kalder upassende adfærd.

 

”Jeg vil gerne vise, at det ikke er én slags kvinder, der bliver chikaneret. Det kan ske overalt – også under en fin ambassademiddag,” forklarer Thorning Schmidt til Ritzau.

 

Hvad hun så mener med én slags kvinder får stå hen i det uvisse.

 

Læs mere her:

https://www.bt.dk/underholdning/thorning-fransk-ekspraesident-tog-mig-paa-laaret-under-middag

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…