“Black Lives Matter” sagde, at de demonstrerede mod vold – nu afslører videooptagelser, at deres egen demonstration blev stærkt voldelig

BLM demonstrerede flere steder i sommeren 2020mod den politivold, der førte til Georgs Floyds død i USA.

 

I Göteborg i Sverige blev der også demonstreret.

 

Men den påståede  demonstration mod vold udviklede sig tilsyneladende selv til modbydelig vold mod politiet, mod redningsmandskab og tilfældige borgere.

 

Det viser videooptagelser ifølge anklagere i den retssag, der begynder op en uge.

 

Optagelserne kan ses her.

 

36 personer er anklaget for optøjer i kølvandet på demonstrationen.

 

De anklagede er mellem 15 og 30 år. Mange på videooptagelserne ser ud til at have indvandrerbaggrund.

 

De 36 personer er anklaget for grov vold mod tjenestemænd, vold mod redningspersonale, hærværk og mishandling.

 

Der blev også råbt hånsord og kastet brosten efter politiet. De mistænkte slår, skubber og nikker politiet skaller. Det fremgår af artikel og videotekst i expressen.se

Desuden blev flere forretninger plyndret, og fik deres store ruder og inventar ødelagt.

 

På videoen kan man se, hvordan en forretning med IT-udstyr blev ødelagt.

 

 

 

 

En stor del af bevismaterialet er optagelser fra politiets droner. Men også kropskameraer, der viser hvordan der blev slået og sparket mod politiet.

 

Videokamera i forretninger har optagelser af demonstranternes plyndringer.

 

BLM står for “Black Lives Matters”. Bevægelsen opstod for omkring otte år siden og siger, at den vil bekæmpe ‘vold og strukturel racisme’.

 

Men bevægelsen bliver altså selv forbundet med vold og hensynsløs optræden over for politi og forretningsdrivende.

 

Desuden er bevægelsen flere gange blevet anklaget for selv at være racistist.

 

Ved demonstrationer blandt andet i København blev ‘hvide’ deltagere besked om at de skulle stå bag ved ’sorte’ eller farvede deltagere.

 

“Det løber som en rød tråd igennem BLM´s hjemmeside, at for overhovedet at kunne udtale sig om sortes behov og krav, så skal man selv være sort, og at hvide mennesker, der støtter BLM derfor i sagens natur ikke har noget at skulle have sagt, da de jo i kraft af deres hudfarve er bærere af racismens og det hvide overherredømmes arvesynd”, skrev Aia Fog sidste sommer i Den Korte Avis og fortsatte:

 

“Ingen steder har jeg kunnet finde udtalelser fra repræsentanter for BLM, der forsøger at gå i rette med denne form for anti-hvide racisme. Og værre endnu: jeg har heller ikke kunnet finde eksempler på, at BLM har forsøgt at mane til besindighed og opretholdelse af lov og orden som reaktion på den volds-, hærkværks- og plyndringsbølge, der skyller ind over USA i denne tid. Tværtimod er den voldelige og ødelæggende adfærd den ene gang efter den anden blevet forklaret og nærmest retfærdiggjort med påstanden om, at det er opsparet frustration over århundreders hvidt overherredømme og ditto undertrykkelse.”

 

Det ser nu ud til i sørgelig grad at blive bekræftet af retssagen i Sverige.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…