Muslimer holdt ulovlig fest i bus – Tesfaye er hjælpeløs over for den tårnhøje coronasmitte blandt indvandrere

fotos privat

Et busselskab fik en henvendelse fra en muslimsk familie, der gerne ville leje en partybus til en fødselsdagsfest.

 

Lige nu vil sådanne fester være forbudt. Der er forsamlingsforbud på grupper over 5 på grund af faren for coronasmitten. Men der gælder særlige regler for busser.

 

Da familien sagde, at der ville blive omkring 20 deltagere, mente direktøren, at reglerne ville blive overholdt. (sn.dk og tv2.dk skriver om sagen)

 

Fredag aften kørte bussen så afsted fra Helsingør med den muslimske familie og alle fødselsdagsgæsterne.

 

Men det varede kun kort.

 

En bilist, der kørte bag bussen, kunne se, at der blev holdt en større fest i bussen, og ringede straks efter politiet.

 

Og efter bare 15 minutters køretur blev partybussen stoppet.

 

I bussen var der omkring 55 personer – mange flere end de lovede 20. 10 af dem var under 15 år og bliver derfor ikke sigtet.

 

Men resten af selskabet kan se frem til en bøde. Omkring 44 personer er sigtede og kan få en bøde hver på 2500 kroner for at overtræde forsamlingsforbuddet.

 

Busselskabet kan få en bøde på omkring 10.000 kroner, siger David Buch fra Nordsjællands Politi til TV2. Direktøren fastholder, at han ikke har gjort noget ulovligt, og at han vil gå rettens vej.

 

Endnu et eksempel

Fødselsdagsfesten i partybussen kan kun opleves som endnu et eksempel på ligegyldighed blandt ikke-vestlige indvandrere, hvad angår faren for coronasmitte.

 

Et andet eksemple kan være det, at nogle af de corona-smittede, der er blevet isoleret i lejligheder og på hoteller i Vollsmose, Odense og på Vestegnene, har brudt regler for isolerede. De smittede, har fået betalt en bolig af det offentlige for at sikre, at de var isolerede. Men flere af dem er gået på indkøb, har inviteret gæster, og har holdt fester. Det er omtalt her og her

 

Høj smitte blandt ikke-vestlige indvandrere

Smitten blandt ikke-vestlige indvandrere er generelt langt højere, end den er blandt danskere generelt.

 

Ikke-vestlige indvandrere udgør hele 25,7 procent af de smittede. Mens deres andel af befolkningen kun er på 8,9 procent. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

 

Smitten er da også tårnhøj i indvandrertætte områder: På den københavnske vestegn, med Ishøj og Høje-Taastrup kommuner i spidsen. Kokkedal i Fredensborg Kommune, Vollsmose i Odense.

 

Fredag var incidenstallet i Vollsmose igen steget til 613 mod 602 torsdag. Incidenstallet er antallet af smittede personer ud af 100.000 borgere på en uge. Sidste uge lå tallet endnu højere.

 

Den høje smitte bremser genåbningen af samfundet. For eksempel er der fire skoler i Vollsmose-området, som ikke får lov til at åbne på mandag, når skoler i resten af landet åbner.

 

Den høje smitte blandt ikke-vestlige indvandrere er blevet forklaret med indvandreres arbejde som for eksempel buschauffør.

 

Men Statens Serum Institut afviser, at den særligt store smitte blandt indvandrere har at gøre med deres arbejde som for eksempel buschauffører. Uanset hvilket arbejde indvandrerne har, eller om de er på offentlige ydelser, så ligger deres smittetal langt over danskernes.

 

Det fremgår af et notat fra Statens Serum Institut.

 

De ikke-vestlige indvandreres overrepræsentation blandt de smittede er endda vokset siden en tilsvarende statusrapport i maj.

 

Tesfaye: “Jeg er ikke barnepige”

Integrationsminister Matthias Tesfaye fralægger sig i et interview ansvaret for at bremse smitten blandt ikke vestlige indvandrere.

 

“Jeg er integrationsminister – ikke barnepige” siger han til B.T.

 

Myndighederne gør alt, hvad vi kan, lyder fra ministeren. Vi stemmer dørklokker, laver informationsmateriale, laver testcentre og boliger til dem, der skal isoleres, siger han i interviewet.

 

Folk må også selv tage et ansvar, siger han.

 

Det er fuldstændig rigtigt, at indvandrerne ligesom dansker burde tage ansvar for at holde smitten i samfundet nede.

 

Men hele udviklingen viser jo med skræmmende tydelighed, at det gør en betydelig del af dem ikke.

 

En betragtelig del af mennesker med ikke-vestlig baggrund vil ikke følge de danske samfunds regler – heller ikke når det drejer sig om at begrænse corona-smitten. Det er fødselsdagen i partybussen endnu et eksempel på.

 

Men hvad så, når myndighedernes bjerge af opfordringer, bjerge af af informationsmateriale, bjerge af testmuligheder ikke virker?

 

Tesfaye og myndighederne er hjælpeløse og rådvilde. De tier, fordi de ikke magter eller tør at løse problemerne fra bunden.

 

Den barske sandhed er sandsynligvis, at dette og andre store samfundsproblemer kun for alvor og på længere sigt kan begrænses, hvis andelen af indvandrere fra ikke-vestlige, ofte muslimske lande begrænses kraftigt. Med asylstop og repatriering.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…