Mulig ny terrorsag i Holbæk

Skærmprint fra video lagt på YouTube af B.T.

En mulig ny terrorsag er under efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi. Sent mandag aften blev der afviklet et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, og det fremgår af oplysninger fra retslisten, at sagen i politiets system er rubriceret som »terrorisme«. Det skriver sn.dk.

https://sn.dk/Holbaek/Grundlovsforhoer-i-mulig-terrorsag/artikel/1409318

 

Ifølge mediet blev en eller flere personer sent mandag aften fremstillet i et grundslovsforhør. Det er fortsat uklart, hvad sigtelsen helt præcist lød på, men ifølge lokalmediet har politiet kategoriseret det som en terrorsag i deres systemer.

 

Samtidig kobles grundlovsforhøret sammen med flere aktioner i weekenden, hvor Midt- og Vestsjællands Politi nægtede at besvare spørgsmål om årsagen til ransagninger med kemiske eksperter og bomberyddere.

 

Lørdag klokken 19.00 kom cirka tolv patruljevogne til boligområdet Apotekerparken i Holbæk. Der var både civile betjente og betjente fra en indsatsgruppe, der var hunde, og Falck kom også for at fjerne biler. Der var tumult herude, kan man sige, siger han.

 

Udover Apotekerhaven blev en adresse på villavejen Anders Larsensvej knap to kilometer væk også ransaget. Det skete søndag. Også Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab deltog ved ransagningen.

 

Politiet har i løbet af weekenden været fuldstændig tavs om, hvad der skyldtes det store opbud på de to adresser og er det også mandag morgen.

 

Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter dog, at politiet har afsluttet dets arbejde på de pågældende adresser, men vil ikke oplyse, om der er en sammenhæng mellem ransagningerne på de to adresser.

 

– Vi har afsluttet indsatsen i Holbæk og vil ikke være til stede mandag, siger han til TV2 ØST.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…