Morten Messerschmidt efter overfald på unge politikere fra DF og NB – hvor er din fordømmelse nu, Mette F.?

Arkiv foto
Malte Larsen fra Nye Borgerlige deltog 14. oktober i en debat forud for skolevalget. På mødet i Ringsted blev han fysisk chikaneret af stor gruppe indvandrerdrenge, det skrev han om på Facebook. Her fortalte han også om hvordan der blev buhet af ham og den unge repræsentant for Dansk Folkeparti, Mathias Stockfleth Petersen. Det skrev Den Korte Avis om i går. Det følger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti op på i dag. På Facebook efterlyser han en reaktion fra statsminister Mette Frederiksen, der ikke har holdt sig tilbage med en fordømmelse af for eksempel det uacceptable verbale angreb på Sikandar Siddique og hans forældre. Morten Messerschmidt skriver:
Hvor er din fordømmelse nu, Mette Frederiksen?
Forleden blev to nationale ungdomspolitikere – Malte Larsen fra NBU og Mathias Stockfleth Petersen fra DFU – udsat for et uhørt overgreb. Det skete som led i skolevalgets afsluttende debat i Ringsted, hvor en større gruppe araberdrenge i flok truede de to unge politikere.
Skolevalget er som bekendt en national begivenhed, som Folketinget er medarrangør af og som alle partier engagerer sig stærkt i. Det er derfor næppe for meget at sige, at dette overgreb imod to demokratiske og etablerede partier er et angreb på en del af det danske demokrati.
Alligevel har der været underligt tavst. På nær Den Korte Avis har der været temmelig stille fra mediedanmark. Og tavst som graven fra de ikke-implicerede partier. Især det sidste må undre.
For to uger siden var Statsministeren nemlig helt fremme i skoene, da et folketingsmedlem med sine forældre blev mødt af tilråd og stødende adfærd fra én forvirret mand på gaden i København.
Statsministeren mente ligefrem, at Folketinget som institution måtte sige fra. Jeg tøvede. Ikke fordi jeg ikke delte afskyen med den primitive type. Men fordi man altid skal passe på med den slags institutionaliserede tilkendegivelser. Bordet har det med at fange.
Og i dag fanger det for Mette Frederiksen.
For hvis et folketingsmedlem skal have både Statsministerens og hele Folketingets sympatitilkendegivelse i forbindelse med et ikke-fysisk overgreb, hvorfor skal de to gæve ungdomsrepræsentanter så ikke?
De repræsenterede skolevalget, som selv statsministeren har gjort til et centralt punkt i dansk demokrati.
Burde et overgreb på dem da ikke også anses som et overgreb på selve demokratiet?
Men Mette Frederiksen er tavs. Ligesom de fleste partier i Ringsted var det. Og ligesom i øvrigt de ansvarlige arrangører tilsyneladende var det. Betyder det, at demokratiet kun skal forsvares, når det er ”de rigtige”, der angribes?
Mette Frederiksen – og en del andre – skylder et svar.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…