Mette Frederiksen kommer med dramatisk advarsel: ”Vi har ikke vacciner nok”

Arkiv fra Folketinget

Søndag aften kl. 22 lagde statsminister Mette Frederiksen en opdatering på faceboook med en dramatisk advarsel til danskerne. Hun skriver indledningsvis:

 

”Det er søndag aften. Jeg nærstuderer tal og opdateringer om covid-19 fra Danmark og resten af verden. Er opmuntret af, at smittetallene herhjemme falder, og at vaccinerne er kommet så flot fra start. Men er samtidig bekymret. Og det må jeg dele med jer.”

 

Og så kommer advarslen:

 

”Trods faldende smittetal er den britiske mutation på vej frem. Og vi modtager ikke vacciner hurtigt nok til at vinde det kapløb.

 

Opsigtsvækkende signal

Dette er første gang, at den danske regering åbent siger, at Danmark ikke vil have vacciner nok til stoppe coronasmitten. Mange danskere har ellers troet, at vaccinen inden for nær fremtid ville bringe smitten under kontrol.

 

Et opsigtsvækkende og skræmmende nyt signal.

 

Mette Frederiksens formål med denne opdatering på facebook er tydeligvis at signalere, at man ikke må give los og tro, at alt kan vende tilbage til det gamle, så snart vi får vaccinen. Så langt øjet rækker, kan vi ikkevinde over virus alene ved hjælp af vaccinen.

 

Man kan ikke skeje ud og så regne med, at det ikke gør noget, fordi vi bare kan bruge vaccinen.

 

”Derfor skal smittetallet længere ned,” hedder det advarende i facebook-beskeden til danskerne. Og vi har alle ansvaret for, at det sker, lyder beskeden.

 

”Åbn op”, vil der blive sagt

Statsministeren advarer direkte mod forskellige tegn på, at man lader stå til:

 

”Det hjælper ikke på situationen, at politiet i denne weekend har måttet opløse fester, og at der igen er fokus på lempelser af besøgsrestriktionerne på plejehjem. Vi er slet ikke i mål endnu med at passe på de sårbare.”

 

Mette Frederiksen kommer også med et hip til de kredse, herunder i erhvervslivet, der kræver hurtigere åbning af samfundet:

 

”Lur mig, om der ikke i de kommende dage og uger vil komme pres på regeringen: ’Åbn op’, vil der blive sagt.

 

”Mit svar er og vil være det enkle og nedslående: Vi risikerer at tabe kontrollen. Vi skal have smitten ned. Vi bliver nødt til at holde fast og kæmpe videre.”

 

Den hidtil klareste indrømmelse

Denne facebook-opdatering fra statsministeren er den hidtil klareste indrømmelse fra regeringen af, at der indtil videre ikke vil være nok vaccine til at bringe corona-truslen mod Danmark ud af verden.

 

Side om side med vaccinen skal man foreløbig fortsætte med en række af de velkendte indsatser med forsamlingsforbud, smittekontrol, hjemsendelser, rejserestriktioner osv..

 

Senest er regeringen kommet med forslaget om, at man skal i 10 dages karantæne, når man efter en rejse kommer ind i Danmark.

 

Vaccine eller ej – ifølge statsministeren betyder den kommende vaccine på ingen måde, at vi inden for en overskuelig fremtid kan vende tilbage til en hverdag, der bare er, som vi kendte den.

 

Advarslen er klar:  Kampen mod corona bliver langvarig, og den kan ikke alene føres ved hjælp af vaccinen. Det vil fortsat være afgørende, at danskerne holder en adfærd, der gør det så svært som muligt for smitten at få fat.

 

Derfor tager Mette Frederiksen nu det usædvanlige skridt at sætte en skræk i livet på os alle sammen med budskabet:

 

”Vi modtager ikke vacciner nok”.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…