Massoud Fouroozandeh har kritiseret islam – det er en skændsel, at kirken nu svigter ham

Arkiv

Massoud Fouroozandeh er født i 1970 og flygtede i 1986 fra Iran og konverterede senere til kristendommen. Han blev uddannet cand.theol ved Århus Universitet i 2010. At konvertere til kristendommen gav rigtig mange problemer og Massoud måtte flytte fra Vollsmose og går, i dag med overfaldsalarm for at kunne føle sig sikker. Ifølge islam må man ikke forlade sin tro – Det er en dødssynd.

 

Massoud har på egen krop mærket at han ikke kan stille nogle tilfreds. Først integrerer han sig, bliver endda uddannet præst, derefter giver de muslimske indbyggere i Danmark ham problemer – nu får han problemer med de kristne i sit sogn, fordi han taler imod den religion han har forladt.

 

Massoud er også forfatter og musiker, han skriver sange baseret på dansk kristne salmer – på farsi.

 

𝗞𝗮𝗿𝗮𝗸𝘁𝗲𝗿𝗺𝗼𝗿𝗱 𝗽å 𝗲𝗻 𝗽𝗿æ𝘀𝘁.

At menighedsrådet i Korsløkke sogn føler at en præst der tillader sig åbenlyst at kritisere islam, er et problem, tyder for mig mere på en fokusering på symptomer, end på selve problemet. Jeg husker ikke nogen tilsvarende reaktion, hverken fra kirken eller fra imamerne, dengang Massoud blev chikaneret ud af Vollsmose for åbenlyst at vise sin kristne tro ved at have et kors i forruden på sin bil.

 

”Menighedsrådet i Korsløkke Sogn i Odense har 8. november i et fortroligt brev bedt biskop Tine Lindhardt ophæve et vikariat med præsten Massoud Fouroozandeh.

 

Det sker blandt andet med henvisning til, at hans meget islamkritiske tilgang kan være et problem i et sogn med mange muslimer, hvoraf nogle er kendt som rabiate og voldsparate. Menighedsrådet henviser til de drab og angreb, der har været ved franske kirker.” (FS 4/2 21)

 

Siden debatten om Massoud Fouroozandehs virke i Korsløkke Sogn har raset, er antallet af folkekirkemedlemmer steget. Fra at have været 6.682 medlemmer af folkekirken i 2019 er der sket en stigning til 6.968 i 2020, viser en søgning i statistikbanken. Det er det højeste antal medlemmer i 13 år. Kunne det tolkes sådan, at Folkekirken har behov for markante præster?

 

Jeg mener at den moderne politisk korrekte præst, risikerer at blive et stillbillede i historiens tilbageblik, af en deltager i et reality show der bliver stemt ud i første afsnit pga. vægelsind og manglende stillingtagen. Den politisk korrekte præst kan derved meget vel ende med at blive den største faktor i kristendommens afvikling i Danmark.

 

Det er underholdende, men trist, at den yderste venstrefløjs kritik af religionens rolle i Folketinget, aldrig afspejles i en tilsvarende kritik af den politiske rolle i den danske kirke.

 

Jeg ved at mange, herunder min egen mand, forlader Folkekirken netop pga. dens politiske korrekthed. Siden Blågårdskirkesagen, har kirken, i manges øjne, haft mere travlt med at hjælpe muslimer, end med at hjælpe kristne, og det kan få danskere til at vende Folkekirken ryggen.

 

Et meget brugt bibelcitat, er Paulus brev til Romerne 2.1. ”Han som dømmer andre, skal selv være fordømt” (Frit efter hukommelsen). Hvad menes der med det? Hvordan skal vi tolke det? Er det ikke tilladt at kritisere? Må man ikke pege på de problemer man mener har indflydelse på ens hverdag, og samfundet? Jeg mener det er ens pligt at kritisere og jeg mener at det er en præsts opgave at råbe vagt i gevær, hvis han føler hans religion presset.

 

Jeg, og mit parti – 𝗗𝗲 𝗟𝗼𝗸𝗮𝗹𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲, vælger at klappe Massoud Fouroozandeh på skulderen for modet til at pege på problemer, i stedet for at lukke øjnene. Min overbevisning er, at kirken havde vundet meget mere i hele Odense ved at bakke op om Massoud Fouroozandeh i stedet for at prøve at få ham til at tie.

 

𝗥𝗲𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁 𝗵𝗲𝗿𝗳𝗿𝗮 𝘁𝗶𝗹 𝗠𝗮𝘀𝘀𝗼𝘂𝗱 𝗙𝗼𝘂𝗿𝗼𝗼𝘇𝗮𝗻𝗱𝗲𝗵.

Christel Gall

Byrådsmedlem & partiformand, De LokalNationale

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…