Lars sad i tog til Holbæk, hørte ung indvandrer kaldte kvindelig togfører “luder” – integrationsproblemerne er for alvor kommet til provinsen

Rasmus Paludan taler med unge i Agervang i Holbæk (Arkiv )

Lars Olsen sidder i toget til Holbæk.

 

Pludselig er der uro i det ellers så fredelige tog.

 

Toget kan ikke køre, fordi en ung mand med indvandrerbaggrund har ødelagt døren ind i toget. Han VILLE med, selv om der var fløjtet afgang.

 

Han har heller ikke billet eller pladsbillet.

 

En kvindelig togfører prøver at få ham i tale.

 

Han fejer hende til side.

 

Lars Olsen kan høre ham sige: “Din luder”.

 

Efter en rum tid får DSB-folkene døren til at virke og toget kan køre.

 

Lars Olsen har boet mange år blandt andet på Nørrebro i København. Han har skrevet om sine oplevelser med at have børn i en skole med mange integrationsproblemer.

 

For nogle måneder siden flyttede han til Holbæk.

 

Og nu må han konstatere, at en by som Holbæk også slås med store integrationsproblemer.

 

“Der er slagsmål ved stationen, til tider med knive, mellem forskellige grupperinger. Og vi har “terrorsagen fra Holbæk”, hvor politiet ved en omfattende razzia optrevlede en islamisk terrorgruppe og arresterede 13 personer”, skriver Lars Olsen i et debatindlæg.

 

I Holbæk er der store almene boligbyggerier, som blev opført for at sikre danske arbejdere gode boliger i grønne omgivelser. Nogle af dem er nu præget af store problemer, fordi der bor mange indvandrere, der ikke er integrerede i det danske samfund. Lars Olsen nævner boligområderne Agervang og Ladegårdsparken i Holbæk.

 

Det er ikke kun København, Aarhus og Odense, der har store integrationsproblemer. Problemerne har spredt sig til de fleste mellemstore byer. De vil i årtier kæmpe med konsekvenserne af 1980’ernes og 1990’ernes omfattende indvandring, skriver Lars Olsen.

 

Og det har han mildt sagt helt ret i.

 

De danske provinsbyer betaler nu også prisen for de åbne grænser og den hovedløse indvandring fra ikke-vestlige især muslimske lande.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…