Lange ventetider hos lokale øjenlæger er et problem

Sponsoreret indhold

 

Der har i længere tid været fokus på den lange ventetid hos en række lokale øjenlæger i Danmark. Det har fået både patienter og eksperter til at råbe op. Problematikken ligger i, at ventetiderne indimellem kan vare helt op til et år, og det er problematisk og uanstændigt. 

 

Konsekvenserne ved den lange ventetid kan nemlig resultere i faren for, at personer med AMD eller grå stær risikerer at blive blinde. Ventetiden skyldes blandt andet mangel på praktiserende øjenlæger. Heldigvis er der godt nyt for dig, der lider af en øjensygdom eller generelt har problemer med øjnene.

Håb forude – få en grå stær operation uden ventetid

 

I øjeblikket er det i den grad problematisk, at der er mangel på øjenlæger i Danmark. Konsekvenserne bliver, at ventetiderne for det meste kan vare helt op til et år. Døjer du med grå stær, AMD eller andre alvorlige øjensygdomme, kan det få alvorlige konsekvenser.

 

Det er særligt udkantsområderne i Danmark, der mærker konsekvenserne af manglen på øjenlæger. Det får flere og flere patienter til at reagere. Heldigvis er der godt nyt for dig, der døjer med grå stær, og som har brug for en grå stær operation.  

 

Ved Øjenhospitalet Danmark kan du nemlig få en grå stær operation uden ventetid. Lige så snart du mærker til de mindste symptomer på grå stær, er det derfor med at reagere med det samme. Kontakter du øjenhospitalet med det samme, kan du nemlig allerede få en konsultation kort tid efter. 

 

Ifølge en artikel fra DR er det nemlig et stort problem, at ventetiderne er så lange ved praktiserende øjenlæger og offentlig udredning og behandling. Langt hen ad vejen kan øjenproblemer nemlig være forudgående for andre alvorlige sygdomme, der kræver en behandling hurtigst muligt. 

Føl dig tryg, og undgå grå stær

 

Generelt er det vigtigt, at alle kan føle sig trygge og konsekvent føle, at der bliver taget hånd om helbredsmæssige problemer i Danmark. For en god livskvalitet og et godt helbred bør du derfor altid reagere hurtigt, hvis du oplever problemer med øjnene.

 

Oplever du symptomer som nedsat eller sløret syn, dobbeltsyn eller blænding af sol og kunstigt lys, kan det være symptomer på grå stær. Symptomerne kan i nogle tilfælde tage til i løbet af få uger og i sidste ende resultere i et meget forringet syn.

 

Heldigvis er der mulighed for at få en grå stær operation, hvor øjenlægen går ind og fjerner den grå stær. Her vil du få en skræddersyet behandling. 

Få den rette offentlige behandling

 

I stedet for at vente i månedsvis – og i nogle tilfælde op til et år – er det med at reagere hurtigst muligt. Derfor bør du henvende dig til øjenhospitalet Danmark i god tid, hvis du ønsker en offentlig behandling uden ventetid. 

 

Døjer du med andre øjenproblemer end grå stær, er det også vigtigt, du reagerer hurtigst muligt. Jo før du kan blive set til af en øjenlæge, desto bedre er det for dine øjne. Skynd dig derfor at kontakte en øjenlæge, hvor du slipper for at skulle have en henvisning og efterfølgende vente i flere måneder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…