Ny film: Kunst, sandhed & løgne – man skal ikke skue hunden på hårene

*** tre stjerner ud af seks  

 

Gisueppe Capotondi (født 1968) er italiensk filminstruktør, der har gjort sig bemærket inden for musikvideoer, reklamer og som instruktør på diverse serier. Spillefilmen ”The Burnt Orange Heresy” fra 2019 er nu ude med en anden titel PICTURE OF LIES – med nok så interessante skuespillere i de fire hovedroller, bl.a. Mick Jagger (sic!).  

 

Handling

Kunstanmelderen James Figueras (Claes Bang) lever bl.a. af at holde foredrag om malerier for turister. En af dem er Berenice Hollis (Elizabeth Debicki), en ung, smuk, forførende amerikaner, der er ude at afprøve grænser. Eventyrtrangen fører hende hjem til James’ gemakker, hvor hun gør så stort indtryk på ham, at han inviterer hende med på besøg hos kunstsamleren Cassidy (Mick Jagger). Denne ejer ved Como-søen et stort hus plastret til med kostbare malerier. 

 

Indbydelsen – til Figueras – har et helt særligt formål.
På ejendommen opholder sig også den berømte maler Debney (Donald Sutherland), der i et separat lille hus på matriklen har eget atelier. Af Cassidy får Figueras tildelt en opgave i forhold til Debney, og missionen sættes i gang – med Berenices bistand. Meget snart skal det vise sig, at intet er, som det ser ud til på overfladen. 

 

Usandsynligt plot og fremragende skuespilpræstationer
Genren kan karakteriseres som drama-thriller, og filmen er i visse passager både tankevækkende og underholdende. Fx: En – opdigtet! – historie om et maleris tilblivelse kan fuldstændigt ændre synet på værkets kvalitet. Måske en banalitet at konstatere, men scenen, hvori kunst-øvelsen udfoldes, virker. 

 

Plottet er så usandsynligt, at selv fremragende skuespilpræstationer ikke kan lande filmen mere end tre stjerner. Claes Bang gør det godt, Donald Sutherland er som altid unik, og at Mick Jagger har så fin dækning for sin rolle – ja, det kom som en fin overraskelse. Man skal ikke skue hunden på hårene.  

 

Skal 1½ time slås ihjel i disse corona-tider, er ”Picture of Lies” bestemt et af de mere fornøjelige tilbud af slagsen. 

 

Længde: 98 minutter  

  • Medvirkende: Claes Bang, Elizabeth Debicki, Mick Jagger, Donald Sutherland m.fl. 
  • Instruktør:  Gisueppe Capotondi
  • Manus: Scott B. Smith – baseret på romanen ”The Burnt Orange Heresy af Charles Willeford fra 1971. 
  • Premieredato(er): d. 8. marts (EST) – d. 22. marts (VOD) 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…