Kun somalieren kunne udvises: Tre bandemedlemmer idømt hver fjorten års fængsel for drabsforsøg med maskinpistol

Modelfoto fra arkivet

Folketingets uddeling af danske statsborgerskaber har endnu engang vist sig at være til fare for danskernes liv og helbred.

 

Det blev senest demonstreret mandag, hvor tre bandemedlemmer ved retten i Glostrup hver blev idømt fjorten års fængsel for drabsforsøg med blandt andet en maskinpistol.

 

Den eneste, der kunne udvises, var en somalier. De to andre havde dansk statsborgerskab.

 

To ladte skydevåben og en benzindunk

Der lå en planlagt aktion bag, da politistyrker rykkede frem mod en Audi RS6 på Giesegårdsvej i Hvidovre om aftenen onsdag den 27. maj sidste år, oplyser Københavns Vestegns Politi

 

 

Formålet med aktionen var at afværge et drab og anholde de mistænkte på fersk gerning. Efter en kort eftersættelse af Audien, hvor tre mistænkte endte med at køre galt, blev to af dem – en 25-årig og en 26-årig mand – anholdt.

I Audien beslaglagde politiet blandt andet en ladt maskinpistol, en ladt pistol og en benzindunk.

Samme aften blev en anden mistænkt 25-årig mand anholdt i Nordsjælland, og næste dag blev de tre anholdte varetægtsfængslet for drabsforsøg.

Efterforskning førte til, at den undslupne tredje mistænkte i Audien – en 28-årig mand – blev anholdt i Jylland og varetægtsfængslet i oktober 2020.

Tiltalt for et nævningeting

Straffesagen mod de fire har kørt for et nævningeting ved Retten i Glostrup siden den 27. oktober 2021, og ifølge anklageskriftet sad de alle tiltalt for to gange at have forsøgt at skyde og dræbe en 24-årig mand på Giesegårdsvej.

 

Dels den aften, hvor politiet skred ind, og dels to dage før.

I begge drabsforsøg lød anklagen på, at den ene 25-årige kørte de tre andre frem til Audien, som var brugsstjålet og forsynet med stjålne nummerplader.

 

 

Audien skulle benyttes ved likvideringen og flugten, og dernæst brændes af, mens den 25-årige chauffør skulle køre de tre fra Audien væk igen.

De opgav i det første forsøg, da deres offer ikke dukkede op, mens politiet afværgede forsøg nummer to.

Anklagemyndigheden havde tiltalt alle fire for i fællesskab at have at have planlagt og forsøgt at dræbe deres offer som led i en verserende konflikt mellem en anden bandegruppering, hvilket kan udløse op til dobbelt straf efter straffelovens såkaldte ’bandeparagraf’ (§ 81 a).

 

Blev også dømt for at videreføre Loyal To Familia

Tiltalen lød desuden på, at de fire udførte drabsforsøgene for bandegrupperingen Loyal To Familia (LTF) og dermed videreførte LTF,

 

Banden blev forbudt i 2018 og senere opløst ved Københavns Byret i januar 2020 og ved Østre Landsrets dom i november 2020.

De tre i Audien på henholdsvis 25, 26 og 28 år fik altså hver 14 års fængsel for våbenbesiddelse og brugstyveri samt to forsøg på manddrab og brandstiftelse og blev dermed dømt efter anklageskriftet.

Den anden 25-årige blev frifundet.

De tre dømte blev også dømt for at videreføre LTF trods forbud.

Den 26-årige dømte er somalisk statsborger og blev desuden udvist af Danmark for bestandig.

 

Drabet skulle have fundet sted midt på en gade i Hvidovre

Med blandt andet en maskinpistol, der sprøjter projektiler ud, skulle drabet have fundet sted på en gade i Hvidovre.

 

 

Det fortæller den ene af anklagerne ved Københavns Vestegns Politi, Søren Yde Halse, i en pressemeddelelse.

 

 

”Efterforskningen og dommen i den her sag viser, at retssystemet slår hårdt ned mod organiseret bandekriminalitet,” understreger Søren Yde og fortsætter:

 

 

”Sagen illustrerer samtidig med tydelighed, at politiets efterforskere kunne følge og blotlægge bandemedlemmernes aktiviteter, og at politiet dermed var i stand til at afværge et drab, der ellers skulle have fundet sted på gaden midt i Hvidovre. Det har ført til, at de skyldige nu er blevet stillet til regnskab.”

Efterforskningen blev foretaget i et tæt samarbejde mellem Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

De dømte har taget betænkningstid med hensyn til anke.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…