Afsløring: Syrere vil ikke hjem – men i fly var der mange syrere om bord på vej til Damaskus

Colourbox

Er der syrere, der rejser på ferie i Syrien?

 

Det er der meget, der tyder på, at de gør.

 

 

Det er ikke lovligt, hvis de vil beholde deres opholdstilladelse. Derfor ser også ud til, at flere rejser fra Europa til et naboland – og så videre hjem derfra.

 

Der har gennem de senere år været flere eksempler på, at det tilsyneladende sker i Danmark, Norge og Tyskland. Det har Den Korte Avis skrevet om.

 

Og nu er der igen en beskrivelse, der peger i den retning.

 

Beskrivelse fra et fly

En libaneser, der bor og arbejder i Danmark, skulle med flyet til Beirut i Libanon for at holde påskeferie.

 

I flyet var der et stort antal syrere på vej til Damaskus i Syrien.

 

Det så altså ud til at være syrere, der rejste på besøg i hjemlandet. Og det skete vel at mærke samtidig med, at syrere i Danmark protesterede vildt mod regeringens planer om at begynde hjemsendelsen af syrere til Damaskus-området.

 

Syrerne påstår, at det er alt for farligt for syrere at være i Damaskus. Og de får stærk støtte fra venstrefløjen, De Radikale og mange medier i den påstand.

 

Denne modsætning faldt libaneseren Chadi El-Cheikh Hassan i øjnene. Han skrev et indlæg i Jyllands-Posten, 2.5: “Selvfølgelig skal syrerne hjem igen”.

 

“Mens debatten i Danmark raser om hjemsendelsen af de syriske flygtninge, fik jeg et chok, da jeg på mit fly til Beirut i påskeferien fandt ud af, hvor mange syrere der var om bord på vej til Damaskus via ruten med Middle East Airlines fra Kastrup til Beirut”, skriver han.

 

Chadi El-Cheikh Hassan lagde også mærke til, at flere syrere rejser videre med taxa fra Libanon ind i Syrien.

 

Han skriver: “Når syrere lander i Beirut, rejser de videre med en syrisk taxa til Masnaa-grænseovergangen mellem Libanon og Syrien i Bekka.”

 

Man kan undre sig over, hvorfor syrere ikke flyver direkte til Damaskus i Syrien. Hvorfor rejser de en besværlig omvej via Beirut og videre med en dyr taxa?

 

Det kan skyldes, at de vil snyde de danske myndigheder.

 

Der er nemlig risiko for at få inddraget deres opholdstilladelse i Danmark, hvis de danske myndigheder opdager, at de er taget på ferie i det land, de siger er for farligt at vende hjem til.

 

Chadi El-Cheikh Hassan beretning underbygger, at regeringen og de borgerlige partier har ret, når de med Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet i ryggen siger, at Damaskus er sikkert nok til, at syrerne kan begynde at vende hjem.

 

Og Chadi El-Cheikh Hassan er enig.

 

Syrerne skal rejse hjem

Hvis man kan rejse til Damaskus på ferie, kan man også vende tilbage, fordi Damaskus, Raqaa, og andre steder faktisk er sikre områder, skriver han.

 

Hvis folk på midlertidigt ophold får lov til at blive her for evigt, Vi kan lige så godt afskaffe flygtningebegrebet, skriver han.

 

Chadi El-Cheikh Hassan slutter sit indlæg med disse ord:

 

“Vi bliver nødt til at tænke på Danmarks interesser og landets sammenhængskraft. Og vi bliver nødt til at sætte en prop i hullet, inden danskerne kommer i mindretal. Jeg har selv en anden etnisk baggrund, men det betyder ikke, at jeg ikke har kunnet se den udvikling, der har været i gang de seneste 30 år. Vi bliver nødt til at lukke mennesker ind i landet, der skaber værdi for vores fællesskab og ikke skaber sprækker og parallelsamfund i vores land. Så forsvinder det Danmark, alle kender.”

 

Han bemærker iøvrigt, at der ud over mange syrere også var irakere, libanesere og palæstinensere om bord på flyet – men kun få etniske danskere.

Chadi El-Cheikh Hassan har skrevet en tilsvarende beretning på Facebook, 26. april 2021

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…