Iraner stak 51-årig mand ihjel i dennes hjem i Herning

En 51-årige mand blev den 14. juli 2020 fundet knivdræbt i sit hjem i Gullestrup ved Herning. Pressemeddelelse fra politiet

 

Den tiltalte havde nægtet sig skyldig. Han påstod, at han handlede i nødværge, da han stak taxavognmand Peter Schnack flere gange med kniv i dennes hjem i Lupinens Kvarter.

 

Dommen over Sam Alimalayeri er afsagt af et nævningeting i Retten i Herning. Ud over fængsel har retten også besluttet at udvise den 39-årige mand, der er iransk statsborger, skiver eb.dk.

 

Der var stjålet flere ting fra den dræbte mands lejlighed.

 

Mordet blev begået af en 39-årige mand med udenlandsk baggrund. Han blev fredag dømt for mordet.

 

Han har under retssagen erkendt, at han var til stede, da den 51-årige mand i juli 2020 blev dræbt, og at det var ham, der påførte offeret skaderne, men han har forklaret, at han handlede i nødværge.

 

Retten vurderede imidlertid beviserne anderledes og dømte den 39-årige mand skyldig i manddrab. Han skal nu 12 år i fængsel og er udvist af Danmark for bestandig.

 

”Alt i alt er jeg tilfreds med dommen, da retten har haft samme vurdering af nødværge spørgsmålet som anklagemyndigheden, ligesom der er sket udvisning med et indrejseforbud for bestandig. I forhold til nødværge spørgsmålet lagde retten blandt andet vægt på, at den dømte havde mulighed for at forlade dræbtes bopæl i stedet for at hente en kniv. For så vidt angår straffen var min påstand fængsel i 14 år, da det var min opfattelse, at der var nogle skærpende omstændigheder, navnlig på grund af tilfældene af tyveri fra afdøde efter drabet. Et flertal af rettens medlemmer fandt dog, at en straf på 12 års fængsel var passende, hvilket også er udgangspunktet i drabssager”, siger anklager Jakob Kjær fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Den 39-årige mand blev også dømt for tyveri fra den dræbtes bopæl.

 

 

Den dømtes tidligere kæreste blev delvis dømt for hæleri ved at have opbevaret nogle af tyvekosterne. Hun blev idømt 60 dages fængsel, som omfattede 30 dage fra en tidligere dom.

 

Opdateret 17.00…

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…