Indlæg fra læserne 3. juni: Negative renter # Forherligelse af en politimorder

Negative renter:  Det skal vi have stoppet, det koster ikke noget at opbevare penge

Af Knud N. Mathiesen, Byrådsmedlem

 

Det er ganske urimeligt, at vi skal betale negative renter i vores banker. Det antyder, at bankerne, uanset hvordan vores rente niveau er, smed vold og magt skal tjene penge, ja mange penge, til at betale skyhøje lønninger til deres ansatte og ikke mindst til deres chefer og direktører, som er helt ude af proportion. 

 

Også aktionærerne skal tilgodeses, de burde i stede boykotte bankerne og sælge deres aktier i bankerne. 

 

Det koster ikke noget at opbevarer penge, så derfor håber jeg at Christiansborg vil træde i karakter.

 

Dem som har 100.000,- kr. eller derover, til at stå i deres bank, skal betale 600,- kr. for hver 100.000,-kr de har stående for at få deres penge opbevaret, det er jo ganske urimelig, det er tæt på mafiametoder. Man skal som opsparer ikke tro man er noget, vil man ikke som bankerne vil, bliver man straffet.

 

Derfor skal der også mere konkurrence til imellem bankerne, men de har, som så mange andre, lavet aftaler imellem dem. Det ser vi meget tydeligt her med negative renter, det må også være en sag for konkurrencerådet og finanstilsynet. 

 

Hvis ikke det bliver gratis at havde sine penge i banken, vil vi se flere og flere tage deres penge ud og opbevarer dem anden steds, som ikke er tilrådeligt. Bankerne er til for at hjælpe befolkningen, ikke for at drive åger over for befolkningen. En uanstændighed overfor dem som har sparet lidt op, men det er bankerne fuldstændig ligeglade med, derfor er regeringen nød til at gribe ind, at man ikke kan opkræve negative renter ved deres kunder. 

 

Hvis det er Nationalbanken som opkræver 0,5 % ved diverse banker må regeringen sige stop overfor Nationalbanken. Hvis vi ser de tal der er fremme ved en særkørsel ved Danmarks Statistik, taler vi om 1,47 milliard kroner i negative renter. Det må og skal stoppes, den almindelig dansker mister lysten til at spare lidt op og tilliden til både politikere og banker, er for længst gået i negativ omtale. 


 

Forherligelse af en politimorder

Af Jørgen Casse

 

Det må være på tide, at vi de etniske danskere slutter op omkring vores politi, når det gælder de utilpassede ugerningsmænd af ikke vestlig herkomst. Det kan ikke være rigtigt, at politiet ikke kan udføre de opgaver de er pligtig at udføre, blot fordi uintegrerede utilpassede ugerningsmænd ikke vil ’tillade’ politiets tilstedeværelse.

 

At disse uintegrerede, utilpassede, ugerningsmænd, helt åbenlyst tilbeder en firdobbelt politimorder, er helt ude i hegnet, der er ganske enkelt sygt. Det har ingen mening, det er en hån ikke kun mod politiet, men hele det danske samfund.

 

Mord på politifolk er heldigvis en sjældenhed i Danmark, fordi befolkningen som helhed respekterer deres optræden. Psykopaten Palle Norman Foged Sørensen var heldigvis et enkeltstående eksemplar. Hans ugerning skete i forbindelse med en indbruds turné sammen med sin kompagnon Normann Lee Bune, den 18 september 1965.

 

De blev stoppet på amager af en politipatrulje fra Tårnby, Palle Sørensen kørte i en stjålet bil, de to betjente fra Amager blev dræbt på stedet, hans kammesjuk Normann Bune stak af ved den lejlighed. Palle Sørensen fortsatte sin kørsel og blev kort efter standset af en politipatrulje fra Københavns Politi. Begge betjente i patruljevognen blev skudt og dræbt af Palle Sørensen.

 

Betjentene var alle relative unge tre af dem var 24 år en var 28 år. Palle Sørensen affyrede i alt 15 skud, hvoraf 12 ramte ofrene. Tre dage efter mordene, den 21 september meldte Palle Sørensen sig selv til politiet, og tilstod drabene.

 

Den 18 marts, otte dage før sin 39 års fødselsdag, blev Palle Sørensen idømt livsvarig fængsel. Hans dom blev afsonet delvis i Nyborg Statsfængsel og delvis Vridsløselille Statsfængsel i hvilket han sad i isolationscelle. Alle Palle Sørensens benådningsansøgninger blev afslået.

 

Fjerde maj 1998 benådede den daværende justitsminister Frank Jensen Palle Sørensen, han havde da været fængslet i 33 år, det længste nogen havde været fængslet.

 

Palle Sørensen boede i sine sidste dage i Valby København Han døde den 1 februar 2018.

 

De fire betjente var: Henning Skov Hansen, 24 år, Gert Søndergaard Harkjær, 24 år, begge fra Tårnby Politi, samt kollegerne fra Station 4, politibetjentene Aksel Dybdahl Andersen, 24 år og Elmer Gert Jeppesen, 28 år. De fire politibetjente gjorde deres pligt, det var deres pligt at stoppe forbrydere uanset omkostningerne. Ære være deres minde.

 

PS: Siden krigen er i alt tolv betjente blevet dræbt under udførelsen af deres pligt.

 

Her kan du læse hele forløbet.

 

Her og her en oversigt over de tolv drab.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…