Indlæg fra læserne 28. april: April # Tvangsfjernelse af børn i Danmark har samme skæbne, som traumatiserede børn fra Syrien, som fjernes fra mor

April

Af Visti Christensen

 

Jeg kender dig jo godt, april,

dit lyse, lunefulde smil,

som snød mig mange gange.

Jeg mente, du med forår kom,

men ofte, når jeg så mig om, 

så sang du vintersange. 

 

Alligevel kan jeg dig li’,

om ikke andet, så fordi

du mig om sommer minder.

Din skarpe forårssol når ind,

hvor man i læ for vejr og vind,

får lysebrune kinder.

 

Så når farvel du byder mig,

da vil jeg altid savne dig,

og hvad du har formået.

For var du end i starten sær,

blev du mig stadig mere kær, 

som dagene er gået.

 

Jeg derfor nemt tilgive kan,

at tit du driller folk og land,

og med din årstid leger.

Men det er jo din vante stil,

så elske må vi dig, april,

trods dine narrestreger.


 

Tvangsfjernelse af børn i Danmark har samme skæbne, som traumatiserede børn fra Syrien, som fjernes fra mor

Af Knud N. Mathiesen, Næstformand i Tvangsfjernelsesudvalget og Byrådsmedlem i Århus

 

Det er altid traumatisk at fjerne børn fra deres forældre, men i visse tilfælde nødvendigt, også at forældrene ikke må have samvær med deres børn, hvis børnene er traumatiseret.

 

Der bliver desværre mange børn tvangsfjernet fra deres forældre her i Danmark. Hvorfor bliver disse børn tvangsfjernet, det gør de grundet problemer i hjemmet, som kan have mange årsager, enten kan forældrene ikke magte opgaven at passe deres børn, det kan være på grund af skilsmisse, hvor tingende går skævt, det kan desværre også være på grund af vold og overgreb, også seksuelle overgreb. I sådanne forhold kan børnene også være stærkt traumatiseret. Disse børn bliver fjernet fra deres forældre, for at man kan skabe et bedre liv for børnene. Man tager børnenes tarv. Det gælder også børn fra Syrien, som bliver fjernet fra sin mor, der tager man også børnenes tarv, og ikke forældrenes.

 

Der er meget ståhej om at forældrene til syriske børn skal med til Danmark. Forældrene har en holdning som er uacceptabel, de har valgt at støtte op om islamiske stat, det i sig selv er rigeligt grund til at forældrene ikke skal med til Danmark sammen med deres børn. Man kan sige at det er en ganske almindelig tvangsfjernelse, som Danmark storsindet gør for denne 4 årlige pige som der tales meget om. Når så der skrives at hvis ikke pigens mor er med, risikerer man at pigen bliver endnu mere traumatiseret. Hvis det tilnærmelsesvis skulle være rigtigt, skal vi jo holde op med at tvangsfjerne børn fra deres forældre, uanset hvor traumatiseret de er, man gør det som tidligere skrevet, ene og alene for at man tager barnet tarv, og give dem et bedre liv, det gælder også i det her tilfælde, man tager pigens tarv, man fjerner den 4 årlige pige og giver hende et langt bedre liv, hvis pige samtidig bliver adskilt fra sin mor, denne mor har ikke noget, som hun kan tilbyde sin datter, det har hun så rigeligt bevist.

 

Pigen kan med god hjælp og støtte inden for kort tid, komme til at leve et almindeligt liv, hvis hun samtidig kommer til en plejefamilie der vil tage sig godt af hende, og dem har vi heldigvis en del af i Danmark.

 

Så alt den snak om, hvor forfærdelig det er at adskille pigen fra sin mor, mener jeg tvært i mod, det er til pigens fordel at hun fjernes fra sin mor.  

 

Jeg er næstformand i tvangsfjernelses udvalget i Århus på ottende år, og har set meget, men heldigvis også mange positive tilfælde, at når børn bliver fjernet fra deres forældre af forskellig grunde som jeg har nævnt, får disse børn i de fleste tilfælde et langt bedre liv, og hvor yngre børnene er hvor bedre. Og i dette her tilfælde med den syriske pige som kun er 4 år, er der alle mulige udsigter til at pigen går en tryg fremtid i møde, frem for en fangelejer i Syrien sammen med sin mor, som har villet kæmpe og støtte islamisk stat. En terrororganisation af værste skuffe.     

 

Denne sag her har desværre en anden dagsorden som jeg ikke ønske at uddybe, men det står vel også ganske klart for alle.    

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…