Indlæg fra læserne 22. november: Hvorfor bliver DF ved med at gå tilbage?

Hvorfor bliver DF ved med at gå tilbage?

Af Birgit Klein

 

Som frafalden DF´er har jeg ofte spekuleret på, hvad der er gået galt og har i tidens løb fundet forskellige svar.

 

Som jeg ser det er der to overordnede grunde: For det første er Nye Borgerlige kommet på banen med kritik af, at DF ikke gjorde nok i 2015, da de havde over en femdel af den danske befolknings stemmer. Man havde muligheden for at gå i regering med Lars Løkkes venstre, men lod sig manipulere til at tro, at man havde mere indflydelse uden for. I stedet for at sætte hælene i med det samme, da man øjnede den nye invasion, syntes Kristian Thulesen Dahl, at det var vigtigere at bekæmpe Liberal Alliance og deres ”asociale” skattetanker. I det hele taget var det for let for Lars Løkke at manipulere DF til en mere passiv rolle i udlændingepolitikken, hvor DF´erne nok påvirket af deres store succes mente, at de kunne eller ville gavne Danmark ved at drille Venstre ved at flirte med Socialdemokratiet. Som jeg så det begik Kristian den helt store fejl at prioritere den økonomisk politik højere end udlændingepolitikken.

 

Dette fører direkte til den anden grund – og det er nok den væsentligste – er, at Socialdemokratiet i store træk har overtaget DF´s udlændingepolitik, og det er ikke kun på papiret, partiet har siden sin magtovertagelse adskillige gange vist, at det også mener det. Men DF kunne sagtens have ført en mere aktiv politik med at bide socialdemokraterne i haserne på området og hele tiden holde dem op på deres pæne ord og løfter.

 

Strategien siden sidste nederlag ved folketingsvalget har derimod nærmest været usynlig. Man kunne måske have valgt at føre en slags skrapt tilsyn med Socialdemokratiet og dets udlændingepolitik, hvor man kiggede dem efter i sømmene, om de nu også handlede ud fra deres fine intentioner, men der har man været underligt passive. Samtidig har Pernille Vermund gjort et stort stykke arbejde og har givet sit parti en klar grundlæggende stemme med sine – foreløbigt – ufravigelige krav til udlændingepolitikken.

 

Morten Messerschmidts sag har selvfølgelig heller ikke gavnet, men den sidste del af fejltagelserne står såmænd Pia Kjærsgaard for. Martin Henriksen har været en klar røst i partiet for at bevare dets skarpe profil på udlændingepolitikken, og hvad sker der: han bliver nærmest frosset ud og bliver fyret fra en vigtig post.

 

Så kære DF´ere: det er præcis sådan man ikke skal møde kritik! For Martin Henriksen har jo ret! I er blevet for pæne – for stuerene! I stedet for at blive fornærmet, tager man retfærdig kritik til sig.

 

Og så har undertegnede en lille tilføjelse: hvad med partiets markante holdninger til dyrevelfærd? Det har været en af grundene til, at jeg i sin tid meldte mig ind, men det er jo helt forsvundet efterhånden.

 

Morten Messerschmidt nævnes som evt. ny formand, men han spiser foie gras! Man kan vist ikke finde en fødevare med mere dyremishandling i bagagen.

 

Grundene til tilbagegangen står i kø!

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…