Indlæg fra læserne: Danmark vil sende indsatte til Kosovo # Bomstærk økonomi og mangel på arbejdskraft? # Elitære klasse

Danmark vil sende indsatte til Kosovo

Af Morten Dreyer
I 2015 kom norske fanger til et fængsel i Holland, men aftalen blev stoppet igen i 2018 på grund af kritik.
Nu er kritik jo mange ting. Når man besøger andre lande opdager man jo hurtigt, at ting grundlæggende er forskellige fra det danske. Ved morgenmaden mangler måske rundstykker med birkes. Smørret er usaltet og er der ost, så smager den ikke helt som den hjemlige Samsøost.
Hvis sådanne forskelligheder bliver et kardinalpunkt for de dømte udviste i medierne, så holder ordningen ikke længe. Er det et brud på menneskerettighederne, at man ikke får en frøsnapper til morgenmaden ?
Man kan jo i stedet sætte fokus på det der virker ved afsoning i udlandet. Den enkelte fange har en god sikker celle, der er mulighed for en times udgang i en fængselsgård for frisk luft. Der er flinke fangevogtere, som er klare i deres kommunikation. Et ja og et nej er endeligt. Fangen behøver ikke at indgå i udsigtsløse debatter med de ansatte om noget, han alligevel ikke kan få ændret svaret på.
Der er dog også en ekstra fordel for den indsatte. Han sidder kun så længe han selv vælger at sidde. Han kan når som helst meddele myndighederne, at han nu ønsker at rejse hjem.

 

Bomstærk økonomi og mangel på arbejdskraft?

Af Svend E. Just

 

Hvordan kan dansk økonomi være bomstærk, når man hvert år har budgetunderskud, er gået i gang med at trykke grønne statsobligationer for 12 mia. kr. til medfinansiering af en gigadyr grøn omstilling, tager af folks pensionsopsparing (penge der skulle udbetales og beskattes ude i fremtiden), udbetaler indefrosne feriepenge (staten får fremrykket skatteindtægter og lønmodtagerne mangler pengene senere i tilværelsen), opererer med negativ rente, øget inflation, mangel på arbejdskraft og stigende lønninger samt fortsatte hjælpepakker omkring Corona. Ordet bomstærk må være ramt af inflation og en opblæst egenhyldest af regeringen. Altså en kunstig situation i en sammenrodet og misbrugt udgave af John Keynes’ teorier tilbage fra 1930’erne. Nu med verdens højeste skattetryk, som er velfærdsstatens pisk til det arbejdende folk for at få mere at dele ud af verden over, herunder stemmekøb.

 

Udtrykket bomstærk økonomi optræder, som nævnt, samtidig med, at der mangler arbejdskraft, hvor samfundet efter sigende går glip af milliarder. Mangler arbejdskraft? Ja, så, men hvor er arbejdskraften pludselig forsvundet hen, mens Coronaen raser? Blevet ansat ved det offentlige med masser af pseudoarbejde eller gået på offentlig forsørgelse? Er økonomien kortvarig blæst op af hjælpepakker og statslån i sammenhæng med Coronaen? Eller af negativ rente, som giver folk flere penge mellem hænderne til forbrug. Især hvis man har lån og/eller investerer i kursmæssigt opblæste aktier.

 

Der er altså noget galt i tidens økonomiske ligning. Ovennævnte faktorer i økonomien betyder, at der ikke kan sættes lighedstegn mellem bomstærk og virkelighedens pengepung.

 


Den elitære klasse til jubel af indvandringen
af Lone Eriksen
Kort og præcist udsagn efter oplysningen om at 61 ghettoområder i Sverige er lukket land for politiet og almindelige svenskere. Følgende udsagn gælder for Danmark.

”At støtte den elitære klasses til jubel af tilvandring af kulturfremmede er ikke en harmløs mening. Den har store konsekvenser for andre menneskers sundhed og vores fælles mulighed for at bevæge os frit omkring. Hvad der er frihed for mellemøstlige personer, er ufrihed for os.”

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…