Indlæg fra læserne 16. november: Svigtende hukommelse # Hvad blev der af Florence Nightingale? # Mette Frederiksens sms’er # Corona

Svigtende hukommelse

Af A. V. Friis

 

Chokerende så lidt Mogens Jensen kan huske fra sin ministertid. Med den manglende hukommelse ville han jo ikke kunne bestå en normal dement-test hos lægen. Og så sidder han stadig i Folketinget og er med til beslutninger for danskernes ve og vel.

Man kan frygte at flere af Folketingets medlemmer har samme handicap.
Det gør det ikke bedre, at verdens førende stormagt ledes af en person, som falder i søvn under “et vigtigt klimatopmøde”, og som iøvrigt ser ud til at have svært ved at huske og tale et forståeligt sprog.

Hvad blev der af Florence Nightingale?

Af Henning Petersen

Den første formaliserede sygeplejeuddannelse tillægges engelske Florence Nightingale (1820-1910). Hun var gudsfrygtig og ønskede at være god mod andre og hjælpe mennesker og jobbet som sygeplejerske var hendes kald.Hun var i mange år forbillede for sygeplejerskerne i hele verden.

 

Nu er den hvide dragt afløst af en knaldrød og Dansk Sygeplejeråd overtaget af en grisk venstreorienteret aktivistgruppe, der tager lidende patienter som gidsler for usel mamon.

 

Er sygeplejerskerne blevet forbigået?

Aktivisterne tager udgangspunkt i en redegørelse fra 1969 om lønplacering af tjenestemænd i statens tjeneste. På det tidspunkt var der ingen sygeplejersker i tjenestemandsstillinger og de var defor ikke omfattet af undersøgelsen. Uddannelsen var en kort 3,5 årig elevuddannelse på linje med uddannelsen som kontorelev. Sygeplejeeleverne boede på hospitalet, der hørte under amtet. Eneste sygeplejersker i statens tjeneste var 300 sygeplejeassistenter som var ansat på Rigshospitalet, det eneste statsejede hospital.

 

Udgangspunktet for sygeplejerskernes argumentation er derfor falsk og den redegørelse, de fik udarbejdet af en såkaldt ekspert i forbindelse med den nuværende konflikt må betegnes som bestillingsarbejde.

 

Ligger sygeplejerskerne, som de selv har redt?

Den nuværende konflikts hovedpunkt er grundlønnen. Grundlønnen er en del af overenskomsten, men i de sidste årtier har sygeplejerskerne satset mere på at få særlige tillæg end højere grundløn. Det har været til fordel for medlemmer med høj anciennitet, men ladt de nyansatte i stikken. 

 

Er sygeplejersker dårligere lønnet end andre offentligt ansatte?

Beregning af løn kan være besværlig, men tager vi sygeplejerskernes eget opslag på deres hjemmeside tjener en sygeplejerske 35.679 i gennemsnit og en politibetjent 36.583

 

Altså ikke den store forskel, men sygeplejerskerne synes åbentbart at de er mere værd end en politibetjent, der har en stor del udendørs arbejde i alt slags vejr og er udsat for flere trusler.

 

Sygeplejerskerne har også en anden fordel. De kan gå på deltid. Halvdelen af de ansatte sygeplejersker i Hovedstadsregionen er på deltid. Det giver mulighed for et bedre familieliv og mulighed for ekstra indtjening ved at være vikar eller arbejde på et privathospital for en højere løn.  Hvis de halvtidsansatte gik på heltid i en periode ville alle problemer være løst.

 

Hvor mange politibetjente, der er på deltid, har jeg ikke kunnet finde. Men det kunne være interessant at vide.

 

Der har da heller ikke lydt de store protester, når andre kilder opgiver en gennemsnitlige månedlige løn til sygeplejersker inklusive pension til ca. 42.000.

 

Etik og moral

Sygeplejerskerne har naturligvis ret til at opsige lokale aftaler om fleksibel arbejdstid. Spørgsmålet er om det er moralsk og etisk tilladeligt, når landet befinder sig i en epidemilignende situation. For slet ikke at tale om ikke at overholde spillereglerne på arbejdsmarkedet med ulovlige strejker. Jeg tror ikke Florence Nightingale ville synes det var etisk og moralsk korrekt.


 

Mette Frederiksens sms’er

Af Morten Dreyer

 

Mette Frederiksen må tro, at vælgerne er idioter. Med sin statsministertelefon hævder hun, at sms beskederne sendt ud over dagen i ministeriet udelukkende har været små private hilsner. Med billeder af kattekillinger og hundehvalpe.

Intet faktuelt om noget politik har hun angiveligt sendt, thi havde hun gjort det, så skulle hun jo via kravet om notatpligt have sikret indholdet.

Da intet er blevet sikret, må vi tro på, at hun intet minister relevant har sendt gennem mere end 2 år.
Tror du på det ?

Corona
Af Mogens Stender
Jeg bliver så gal, når jeg ser, at der er nogen(læs: indvandrere) der ikke lader sig vaccinere eller er med til at vise samfundssind. Og politikerne er så berøringsangste, at de ikke vil tage effektiv hånd om dette problem. Mit forslag er, at vi gør ligesom Østrig og laver en Lock Down for ALLE ikke vaccinerede og samtidig efter 1. januar opkræver 1500 kr for en test.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…