Indlæg fra læserne 13. januar: Ved statsministeren, hvad hun taler om? # Opgravning af mink her og nu!

Ved statsministeren, hvad hun taler om?

Af Laurits Moustgaard

 

I et interview med TV2 blev statsminister Frederiksen spurgt, hvordan regningen efter pandemien skulle betales. Hendes svar var ”Det er en lidt gammeldags måde at se det på. Jeg mener, at vi i Danmark har mulighed for at investere os ud af krisen” Derefter pegede hun bl. a. på investeringer i grønne løsninger, klima og uddannelse.

 

Det var som så ofte før fra hendes mund et ikke-svar. ”Investere os ud af krisen!!” Hvis en investering har en positiv nettoværdi, bør den foretages alligevel! Der er lige så meget fornuft i hendes snak som der er fjer på en flynder – sagde vi vestpå.


 

Opgravning af mink her og nu! Eller afbrænding af minkene i gravene.

Af Knud N. Mathiesen, Byrådsmedlem i Aarhus

 

Det vil være ganske uforsvarligt at vente et halvt år, med at grave minkene op, som der er blevet udmeldt, det skal være så hurtig som muligt, inden minkene begynder at gå i forrådnelse, så kan det blive svært at opgrave dem uden forureningsmæssige konsekvenser. 

 

Her ser vi et tydeligt eksempel på, når vores myndigheder begår fejl, er der altid i hundredevis af undskyldninger. Havde det været den enkelte minkavler der havde begravet mink – måske på grund af sygdom i mink – bestanden, havde helvede været løs fra myndighedernes side, som formentligt havde endt med store bøder til den enkelte minkavler, hvis ikke han havde overholdt gældende retningslinjer. Det ser vi jo tydelige eksempler på i landbruget, hvis ikke de får fjernet et dødt dyr omgående, så vanker der bøder.

 

Nej: nu skal vi havde gravet de døde mink op omgående, elles må der vanke bøder til dem som har haft ansvaret for denne katastrofe og så er det ligegyldig hvem de er. De skal også fjernes fra deres embede, for det er formentlige embedsmænd eller lignede. Er det ministre må de gå af!

 

Vi står måske over for en kæmpe forurening, som ingen har styr på og hvad kan det ikke indebære, hvis ikke man vil grave dem op her og nu. En forurening af grundvandet som kan vare ved i mange år.   

 

Kan løsningen være at afbrænde minkene på stedet, det vil give god mening og formentlig både mere sundhedsrigtig og langt billigere. Det skal selvfølgelig være med ekspertise fra både brandvæsen og militæret, som har været brugt før i denne her minkskandale. Der skal også være sundhedsekspertise til stede. En afbrænding på stedet i minkgravene vil formentlig ikke være nær så sundhedsfarlig som mange andre løsninger og kun overfladejorden skal fjernes ned til minkene, så minkene kan overhældes med desinfektions middel samt en brændbar væske. 

 

Evt. kan man tilsætte halm – træ eller andet brændbart, for at holde gang i afbrændingen i længere tid. Men det er jeg overbevist om, at militæret og brandvæsen ved rigtig meget om. Og lad os så komme i gang.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…