Indlæg fra læserne 14. april: Facebook – ven eller fjende? – TV2 News

Facebook, ven eller fjende!

Af Jørgen Casse

Danmark burde som stat nedlægge den danske del af Facebook, med henvisning til den danske grundlov.

Den danske grundlov stipulere, at der intet er over eller ved siden af Folketinget. Folketinget er suverænt.

Grundloven fastslår også at der hersker ytringsfrihed i Danmark, ytringsfrihed under ansvar. Hvilket betyder, at den der benytter sig af ytringsfriheden, kan stilles til ansvar for de ytringer vedkommende fremsætter, på skrift, i tale, eller som illustrationer.

Overtrædelser pådømmes efter straffelovens bestemmelser herom, og kun der.

Når Facebooks, alias Mark Zuckerberg og hans selvbestaltede kollaboratører af ‘vogtere’ påbegynder udøvelsen af censur overtræder de ikke kun straffeloven, men hele den danske grundlov, ved at stille sig op over denne og regere hen over dem.

Det mener jeg ikke at vi danskere skal finde os i, det er Zuckerberg’s selvbestaltet meningstyranni, af værste skuffe, noget lignende kendes kun fra diktaturer, som f.eks. nazityskland, Sovjetunionen, og i dag Kina, blot for at nævne de værste syndere.

Hvis nogen berørte føler sig krænket, er de frit stillet til at rejse sigtelse mod forulemperen, det behøver vi ikke en Mark Zuckerberg og hans kollaboratører til, den danske lovgivning er tilstrækkelig. Straf oven i straffen er ikke tilladt i Danmark, men ikke desto mindre er det er det M. Zuckerberg udøver.

Der er dem der vil anføre at Facebook er en privat platform, måske, måske ikke alligevel. Facebook er verdensomspændende, og næsten monopolagtig, derfor kan man med god ret sige, at Facebook er en offentlig lignende institution, og derfor underlagt bestemmelser herfor. Zuckerberg kan godt kalde sig både ejer og direktør for makværket, men han er underlagt, og skal efterleve, de gældende regler for offentlige institutioners virke i de lande hvor i hans platform opererer. Demokratiske offentlige institutioner må ikke udøve censur.

Verdensorganisationen UN (FN) fordømmer ligeledes censur, men hylder ytringsfriheden, som en menneskeret, her vil Zuckerberg ikke kunne finde belæg for sin diktatoriske holdninger omfattende censur.

Det vi som danskere, som minimum burde gøre er, at forlade Facebook, send i stedet for breve og billeder med den almindelige post, læg pres på Post Mord for en nedsættelse af portoen for almindelige breve. Det er så meget sjovere at modtage et brev frem for elektroniske beskeder.

Jeg har nedlagt min profil hos Facebook, det gør jeg i protest over, at udefra kommende personer uden nogen autoritet, udøver censur, hvilket er ulovligt i Danmark.

Facebook er blevet en fjende af demokratiet, den er en fjende af ytringsfriheden, den er begyndelsen til et undertrykkende meningstyranni, et diktatur.

Det er ikke mere et spørgsmål om Facebook er ven eller fjende, Facebook er fjenden.

Let the people sing! (J.B. Priestley)


TV2 News forstår, at bringe et nuanceret nyhedsbillede
Af Morten Dreyer
Først interviewer man Rosa Lund fra Enhedslisten, derpå får Pia Dyhr Olsen en kort replik. Og derpå afrunder Enhedslisten. Det kaldes for demokrati.
Det minder en del om det hedengangne Sovjet Unionen. Den gang kunne man købe internationale aviser på Hovedbanegården i Moskva. Og der var aviser fra mange lande. Danmark var repræsenteret med Land og Folk, og intet andet. Og fra Storbritannien var det Daily Worker, begge aviser som Stalin støttede økonomisk gennem årene.
Kunne man forvente et indslag på TV2, hvor Enhedslisten ikke medvirker. Bare en gang om måneden.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…