Imam i Svendborg: Enhver muslim vil gerne have en islamisk stat og sharia

Foto: Colourbox

I Svendborg ligger moskéen Team Dawah.

 

Den ligner de moskéer der efterhånden ligger i mange danske provinsbyer.

 

Men bag facaden gemmer sig en langt mere alvorlig sandhed, skriver Ekstra Bladet.

 

Efter længere tids research- og kildearbejde bliver det nu afsløret, at en række nyere terrorsager trækker tråde til netop Team Dawah, skriver Ekstra Bladet.

 

Organisationen beskrives af flere kilder som et centralt netværk i det danske ekstremistiske miljø, og PET vurderede for nylig, at Team Dawah sympatiserer med Islamisk Stat, skriver avisen.

 

EkstraBladet har også været i Svendborg for at tale med imam Abu Jihad. Og her får avisen rene ord for pengene.

 

“Nu må vi lige være ærlige. Enhver muslim vil da gerne have en islamisk stat. Så længe den kører på den rigtige måde og ikke med at dræbe uskyldige mennesker. Så enhver muslim ønsker at have en islamisk stat, som dømmer med sharia. Jeg er også en af dem,” siger Abu Jihad til Ekstra Bladet.

 

Ekstra Bladet har lavet en solid og vigtig journalistisk afsløring.

 

Problemet er, at sådanne afsløring sikkert kunnet laves flere andre steder i Danmark. Men det sker desværre sjældent. Og når det sker, får det stort set ingen konsekvenser.

 

I 2014 afslørede Den Korte Avis, at talsmanden for en moské i Aarhus havde en positiv holdning til Islamisk Stat.

 

Denne afsløring blev taget op af andre medier, blandt andre TV2oj.

 

Talsmanden for moskéen på Grimhøjvej i Aarhus står i dag frem i TV 2 | ØSTJYLLAND og erklærer sin støtte til kampen for en islamisk stat, som organisationen Islamisk Stat (IS) står for. Organisationen kæmper en kamp for at oprette et islamisk kalifat, skrev TV-stationen dengang på sin hjemmeside.

 

– Muslimerne skal have deres egen stat, og det støtter vi op omkring. Muslimerne skal selv regere deres stat, sagde talsmand Fadi Abdallah til TVoj.

 

Senere i september 2014 spurgte TV2 Østjylland de seks største moskéer i Østjylland om deres holdning til Islamisk Stat. Kun én moske svarede, at de var imod Islamisk Stat.

 

En af dem, der ikke ville tage afstand var Fredens moské.

 

”Formanden Khaled Mansour afviser efter et døgns tænketid at fortælle om foreningens holdning. Han vil ikke forklare, hvorfor han ikke vil fortælle om moskéens standpunkt,” oplyste Tv2oj dengang.

 

I 2016 lavede TV2 en række opsigtsvækkende afsløringer af moskéer i Danmark.

 

Her kom det takket være skjult kamera frem, hvor udbredt fundamentalistisk islam er i Danmark. Det handlede om et undertrykkende kvindesyn med accept af flerkoneri og andre regler i Koranens sharia, om et nedsættende syn på vantro, og meget mere. Få overblikket over TV2’s afsløringer her.

 

Det er godt at afsløringen kommer frem i EkstraBladet, men det er trist, at det reelt ikke har konsekvenser. Islamisering af Danmark får lov til at fortsætte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…