Ikke kun i Europa: Fem dræbte og fyrre sårede efter at bil pløjede ind i julemarked i USA – endnu uvist om det er terror

Skærmprint Fox News

Fem blev dræb og fyrre såret, da en bil sent søndag eftermiddag amerikansk tid pløjede ind i et julemarked i amerikanske by Waukesha i delstaten Wisconsin.

 

Det oplyser en række amerikanske medier. Blandt dem telegrambureauet Reuters.

 

Byens politichef, Daniel P. Thompson, sagde efterfølgende på en pressekonference, at myndighederne er i færd med at identificere de døde, men at der ikke ville blive frigivet yderligere oplysninger, førend de pårørende er blevet underrettet.

 

Men nu oplyser myndighederne altså, at der er tale om fem døde.

 

Thompson understregede, at man endnu ikke kan sige noget om, hvorvidt der er tale om en terroraktion.

 

Der var en rød bil af typen SUV, der pløjede ind i juleparaden. En lokal politibetjent forsøgte uden held at stoppe bilen ved at skyde mod den.

 

”Men ingen er blevet ramt af politiets skud,” understregede politichefen på pressekonferencen.

 

Bilen er senere blevet fundet og føreren anholdt.

 

Først troede vi, at det var julemanden, der kom

En lokal journalist, der dækkede begivenheden, fortæller til BBC, at den røde SUV kom drønende ned ad midten af gaden 20 – 30 minutter, efter at paraden var startet.

 

”Der var en masse, der råbte, og først troede vi, at det var julemanden, der kom, men det viste sig altså være en rød SUV, der ramte en masse mennesker.”

 

Paraden blev afholdt af den lokale katolske kirke med deltagelse af blandt andre børn fra den katolske skole.

 

I paraden, som bilen i høj fart bevidst havde kurs imod, bestod blandt andet af en dansetrup, skoleorkestre og en lang række lokale politikere.

 

”I dag har vort samfund været vidne til rædsel og tragedie i en begivenhed, der skulle have været en lokal festlighed,” sagde byens borgmester Shawn Reilly, som selv deltog i paraden, ifølge New York Times.

 

Paraden har i et halvt århundrede været en lokal tradition. I år var det således 58 år siden, begivenheden fandt sted første gang.

 

Minder om julemarkedet i Berlin

Angrebet på juleparaden i Waukesha minder om terrorhandlingen i Berlin i 2016, hvor et julemarked blev torpederet af en mand i en lastbil.

 

Angrebet, der var en terrorhandling, fandt sted den 19. december ved 20-tiden, hvor lastbilen pløjede ind i et julemarked i berlinerbydelen Charlottenburg.

 

Under selve angrebet blev otte dræbt og 49 såret. Senere døde tre af de sårede på hospitalet.

 

Der var tale om en polsk lastbil, hvor man inde i førerhuset fandt den polske chauffør dræbt, medens det lykkes for gerningsmanden at undslippe.

 

Han blev senere identificeret som en 24-årig tuneser ved navn Anis Amri og efterlyst internationalt.

 

Den 23. december om aften blev han genkendt af en politipatrulje i Milano og dræbt under en skudveksling, hvor en politibetjent blev såret.

 

Alle muligheder for motiv i Waukesha stadig åbne

Som nævnt har politiet endnu ikke oplyst noget om motivet til angrebet på julemarkedet i Waukesha, Wisconsin, så alle muligheder er stadig åbne.

 

I 2017 blev det anslået, at der bor cirka 3,5 millioner muslimer i USA, men om angrebet på det amerikanske julemarked har noget med islam at gøre, er som nævnt endnu uvist.

 

Det eneste, man med sikkerhed ved, er, at bilen ifølge vidner havde en mandlig chauffør.

 

Denne artikel er baseret på følgende kilder:

https://edition.cnn.com/2021/11/21/us/waukesha-car-parade-injured-dead/index.html

 

https://www.nytimes.com/2021/11/21/us/wisconsin-parade-crash-shooting.html

 

https://www.reuters.com/world/us/gunshots-fired-holiday-parade-wisconsin-local-cbs-affiliate-2021-11-21/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…