I nat blev der skudt i Herlev: Bander begynder at tage magten i dele af København – vi nærmer os svenske tilstande

Opdateret, klokken 12.15

To mænd er i nat blevet ramt af skud i Herlev. Den ene er død. Det oplyser Københavns Vestegnens Politi.

 

Politiet modtog anmeldelsen om skyderiet klokken 01.00, men fandt først liget af manden i 20’erne ved 03.00-tiden i nat på et grønt område ved Krebsdammen ved Ring 4 i Herlev.

 

På Twitter skriver politiet, at betjente siden klokken 01.00 har været talstærkt til stede i området ved Hækmosen og Krebsdammen.

 

Et tilsyneladende fredeligt boligområde i Herlev Kommune som oplever store problemer med indvandrere og bander.

 

De to mænds tilstand kendes ikke, og politiet har ikke umiddelbart andre oplysninger i sagen. Der er heller ikke nogen meldinger om anholdte.

 

Ring 4 blev afspærret på en strækning men er igen åben.

 

Det er dybt foruroligende, at politiet ikke kan sige noget om gerningsmændene.

 

Fjerde skyderi på seks dage

Torsdag blev en 27-årig mand skudt i ryggen på indvandrertætte Nørrebrogade i København. Han døde senere på hospitalet.

 

Offeret var i forvejen kendt fra bandesammenhænge af politiet.

 

Fredag formiddag modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om skud i en frisørsalon på Islev Torv i et indvandrertæt område i Rødovre Kommune. En 17-årig bulgarsk dreng blev dræbt, mens en 28-årig mand blev såret. En 15-årig dreng kom også til skade.

 

Lørdag affyrede en mand et skud på en vandpibecafé på Åboulevarden, der ligger på kanten af det indvandrertætte Nørrebro. En 39-årig mand af anden etnisk herkomst end dansk blev ramt i hovedhals-regionen. Han er i kritisk tilstand.

 

Offeret er ansat i Københavns kommune som gadeplansmedarbejder, skriver B.T., som ikke har fået det bekræftet i kommunen.

 

To personer er anholdt efter skyderierne torsdag.

 

Tråde til Sverige

Flere af skyderierne har tråde til Sverige.

 

De to anholdte efter drabet på Nørrebrogade er en 18-årig fra Danmark og en 21-årig mand bosat i Sverige.

 

Den 18-årige er ifølge B.T. blevet fyret fra sin læreplads.

 

Den 21-årige har ifølge flere medier tilknytning til det svenske bandemiljø og er tidligere dømt for ulovlig besiddelse af en skarpladt pistol samt et groft røveri mod en forretning.

 

Drabet i Rødovre fredag har også tråde til Sverige. Den 28-årige ejer er bosat i Malmø.

 

To af hans familiemedlemmer er netop blevet omtalt i forbindelse med en retssag mod topfigurer i det svenske bandemiljø, der blandt andet omhandler drab, skriver B.T.

 

Der er altså konkrete tråde til Sverige i skyderierne.

 

Politiet mener også, at der er flere kriminelle bandemedlemmer fra Sverige i København lige nu, ifølge Astrid Søndberg på TV2.

 

Og det der nu foregår tyder på, at banderne er ved at tage magten i dele af København – ligesom vi kender det fra Sverige.

 

I store byer som Göteborg, Malmø og Stockholm er indvandrerdominerede bander ved at tage magten. De laver vejafspærringer for at sikre kontrollen med hvem der kommer ind i et område. Og politiet siger nu selv, at de føler sig magtesløse overfor det, der sker.

 

Noget tilsvarende ser ud til at være ved at ske i Danmark. Skyderier og drab griber om sig, mens politiet virker magtesløse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…