Hvis din dyre cykel er blevet stjålet – så kan du måske få forklaringen hos disse to mænd fra Ukraine

To ukrainske mænd er idømt fængsel og udvisning i sag om groft hæleri, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse

 

De to mænd blev anholdt i en varevogn nær grænsen med 31 dyre kvalitetscykler, der var hentet på Fyn.

 

 

De to ukrainere på henholdsvis på 28 og 29 år blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt otte måneders fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for dels groft hæleri, dels forsøg på groft hæleri.

 

 

De to personer blev anholdt den 22. september i en varevogn på Årslev V rasteplads på Sønderjyske Motorvej nær Aabenraa af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

 

Deres varevogn var proppet med stjålne kvalitetscykler

 

I køretøjet var der i alt 31 dyre kvalitetscykler til en samlet værdi af cirka 185.000 kroner, som de to mænd tidligere på dagen havde hentet på Fyn, hvorefter de var på vej ud af Danmark.

  

Politiet har i forbindelse med efterforskningen kunnet dokumentere, at 15 af de 31 cykler var meldt stjålne, 14 af cyklerne var stjålet i Odense, mens en enkelt cykel var stjålet i Søborg.

 

Omrejsende kriminelle udlændinge

 

Efterforskningen har været varetaget af UKA Vest, da der var tale om en sag vedrørende omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse, og hvor tyverierne er sket flere steder i Danmark.

 

Den 29-årige erkendte, mens den 28-årige nægtede sig skyldig. Begge modtog dog dommen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…