Budskaber på arabisk gjalder nu i danske gader – man prøver at dæmme op for tårnhøj coronasmitte blandt ikke-vestlige indvandrere

‘Lad jer teste!’ ‘Lad jer teste!’
Opfordringen gjalder ud fra højttaleren på en bil, der kører rundt i de indvandrertætte områder i Esbjerg. Her er coronasmitten uhyggeligt høj.
Budskabet kommer på seks forskellige sprog: dansk, engelsk, somalisk, tyrkisk, arabisk og bosnisk. (TV2syd.dk)
Scenen udspiller sig i Esbjerg-forstaden Kvaglund, hvor der bor mange med ikke-vestlig baggrund. Det er her og i Jerne, der ligeledes har mange ikke-vestlige indvandrere, at coronasmitten har bredt sig voldsomt.
Alene Jerne Sogn havde i forgårs et såkaldt incidenstal på 1.326 og i går var det på 1.156. Tallet angiver antal smittede pr. 100.000 indbyggere. Regeringen og sundhedsmyndighederne siger, at det ikke bør være over 20!
Esbjerg Kommune prøver at hamle op med den tårnhøje smitte med nye testcentre, dør-til-dør-kontakter og uddeling af flyers. Og nu altså også med højtalervogne.
Smitten er da også faldet noget. Men den er fortsat meget høj. Og hvad sker der den dag, de mange tiltag stopper?
Esbjerg Gymnasium, der ligger i Kvaglund området, er blevet midlertidigt lukket, for at forebygge yderligere smittespredning. Gymnasiet ligger i et område med meget høj incidens. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed på twitter.
Det mønster, som man nu ser i Esbjerg-området, ligner det, man har set i andre dele af landet: Det er specielt i de indvandrertætte områder, at coronsmitten er kommet ud af kontrol.
Herfra breder den høje smitte sig så til videre dele af befolkningen.
Vi har set det på Vestegnen, i Københavns Nordvest-kvarter, i Kolding, i Vollsmose, i Fredensborg (Kokkedal) og andre steder.
Med en ihærdig indsats er det lykkedes at reducere den ekstremt høje smitte i disse områder. Det bliver udråbt som en stor sejr.
Men kendsgerningen er, at coronasmitten i disse indvandrertætte områder fortsat er meget høj. Den er bare ikke så ekstremt høj, som den har været.
Men netop, som man glæder sig over, at det går noget bedre i blandt andet Vollsmose, skyder smitten i vejret i andre indvandrertætte områder.
Nu er turen altså kommet til Esbjerg.
Medier og politisk korrekte politikere vil fortsat ikke tale åbent om problemet.
Det meget høje smitteniveau blandt ikke-vestlige indvandrere kan vise sig at være den største barriere for at genåbne samfundet. Men det bliver der ikke talt åbent om fra myndigheders og politisk korrekte politikeres side.
Den vigtigste forklaring på dette svigt er vel, at man ikke ved, hvad man skal stille op med dette fundamentale problem. Derfor vælger man den politisk korrekte løsning: Man fortier problemet.
Der er absolut ikke tale om et specielt dansk problem. Samme problem findes i mange andre europæiske lande. Frankrig er et klart eksempel.
Frankrig lukker ned – høj smitte blandt indvandrere
I Frankrig tvinger de høje smittetal nu præsident Macron til at lukke samfundet ned igen.
Nedlukningerne drejer sig især om Paris-området samt det nordlige Frankrig.
situationen er desperat, skriver Politikens Europa-korrespondent fra Paris.
Intensivafdelingerne er overfyldte, og corona-patienter sendes til andre dele af Frankrig.
“Macrons ministre  har blandt andet henvist til, at især befolkningen i det hårdest ramte område, amtet Seine-Saint-Denis med mange indvandrere i ofte små lejligheder, får svært ved at acceptere nye begrænsninger af deres bevægelsesfrihed”, skriver Politiken.
Smitten er altså i Frankrig ligesom i Danmark særlig høj blandt ikke-vestlige indvandrere.
Ligesom i Danmark er det særdeles svært at få de ikke-vestlige indvandrere til at overholde restriktionerne.
Det kan koste dyrt – både i Danmark og i resten af Europa.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…