Hjælp verdens mest udnyttede abe

Hvorfor drives der rovdrift på makakerne?

De langhalede makaker lever i det sydøstlige Asien, hvor de bliver jaget og indfanget i junglen.

 

Nogle bliver spist, andre solgt som eksotiske kæledyr og andre igen solgt som forsøgsdyr i medicinalindustrien.

 

Størstedelen af medicinalindustriens forsøgsaber er langhalede makakaber, og tusindvis af makaker bruges hvert år i medicinske forsøg.

 

Kampen for makakaberne

For at dæmme op for den omfattende handel med langhalede makakaber, er første skridt at få et overblik over, hvor mange langhalede makaker, der er tilbage i Asien og i hvor høj grad de er truet af udryddelse.

 

Selvom hele verden udnytter denne abe i stor stil, ved vi næsten ingenting om den. Selv den mest elementære viden om, hvor mange de er, kender vi ikke.

 

“For at kunne beskytte og bevare langhalede makaker, er vi nødt til at vide, hvor mange der er tilbage, hvilke områder, de lever i og hvor mange, der bliver handlet. Herefter kan vi gå i dialog med regeringer, politikere og interessegrupper for at sikre de langhalede makakers overlevelse. Det kræver viden at overtale førnævnte til at forbedre abernes levevilkår, og derfor er det viden, der er grundlaget for hele indsatsen”, siger Malene Friis Hansen.

 

Optællingen af makaker er første skridt på vejen til at hjælpe de tusindvis af langhalede makakaber til et bedre liv. Støt.

 

Læs mere om projektet, der skal redde makakaberne

 

DYRENES BESKYTTELSE

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…