Hans asylansøgning blev afvist, men han blev bare i Danmark alligevel – han ville sikkert stadig være her, hvis han ikke havde begået en enkelt dumhed

Arkivfoto af asylansøgere/Youtube

I Danmark og andre europæiske lande er der ikke styr på antallet af illegale migranter. Et betydeligt antal asylansøgere, der får deres ansøgning afvist, bliver bare i landet alligevel. Myndighederne ved ikke, hvor mange.

 

For et par år siden blev en ledende politiker i Tysklands hovedstad Berlin spurgt om sit bud på, hvor mange afviste migranter der levede illegalt i byen. Det havde han ingen anelse om.

 

Men heller ikke i Danmark ved man, hvor mange der forbliver i landet, selv om deres asylansøgning er blevet afvist.

 

En gang imellem popper der dog sager op, der giver mistanke om, at en hel del mennesker lever i vores samfund under myndighedernes radar.

 

Stjal en hue i Føtex

I en aktuel sag fra Roskilde blev en illegal migrant først afsløret, da han var dum nok til at stjæle en hue til 99 kr. i Føtex. Sagen er omtalt af Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Manden havde taget prismærket af huen og taget den i lommen. Derefter forlod han butikken uden at betale. Men han blev altså hapset.

 

Da politiet ankom til stedet, fandt man ud af, at der var tale om en 29-årig mand fra Usbekistan. Manden blev taget med på politistationen til afhøring og sagsbehandling.

 

Han fremviste en spansk opholdstilladelse, men ved nærmere undersøgelse viste den sig at være falsk. Han blev derfor sigtet for dokumentfalsk.

 

Han fik afslag, men blev her bare alligevel

Nok så interessant: Den 29-årige mand havde i 2015 – i forbindelse med den store migrationsstrøm – søgt asyl i Danmark. Men han fik afslag. Alligevel blev han i Danmark og levede illegalt her.

 

Hvis han ikke efter mere end fem års ophold her i landet havde stjålet en skallet hue til 99 kr. i Føtex, var han meget tænkeligt ikke blevet afsløret.

 

Men nu er han altså udover tyveriet blevet sigtet for ulovligt ophold her i landet.

 

Lørdag blev den 29-årige mand af ubestemt herkomst fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev fængslet til den 18. februar.

 

To ubehagelige spørgsmål

Sagen rejser to ubehagelige spørgsmål:

 

Hvordan kunne denne mand siden 2015 opholde sig illegalt i Danmark uden at blive afsløret?

 

Hvor mange andre er ligesom han kommet illegalt til Danmark og bare blevet her under myndighedernes radar? Man kan frygte for svaret.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…