Han har svinet Pia Kjærsgaard til og kaldt hende ”mentalt underbemidlet”, nu er han blevet ansat af udlændingeminister Mattias Tesfaye

Udlændingeminister Mattias Tesfaye har fået sig en ny ministersekretær. Det er jo en banal begivenhed i en regering.

 

Men i dette tilfælde er den nyudnævnte ministersekretær faktisk en ret opsigtsvækkende type.

 

Hajro Husic, hedder han. Han har blandt andet gjort sig bemærket med en grov tilsvining af Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard på Facebook.

 

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt har stillet spørgsmål til Tesfaye om sagen.

 

“Decideret mentalt underbemidlet”

I 2014 kaldte Husic Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard for ”mentalt underbemidlet”. Det skete i denne sammenhæng:

 

”Normalt er jeg ikke for, at man griner af decideret mentalt underbemidlede mennesker. Men, jeg gør en undtagelse her. Du kan også være med, du skal bare skrue om på DR2 og se Pia Kjærsgaard blive interviewet.”

 

Det var jo en tåbelig og upassende fra manden, der nu er udnævnt af Tesfaye.  Primitiv og ganske malplaceret i den normalt ret civiliserede danske tradition for politisk debat.

 

Det ville vel svare til, at andre nu begyndte at kalde bemeldte Hajro Husic for ”bøvsen fra Bosnien i udlændingeministerens forkontor” eller lignende. Den slags gør man bare ikke.

 

Går Pia Kjærsgaard ind for vold mod muslimske kvinder?

Men Hajro Husic gik videre med sine polemiske udskejelser dengang i 2014. På Facebook skrev han dette PS:

 

”PS: ’I må godt slå på kvinder med tørklæde, men ikke jødiske mænd med kalot.’

 

Som Morten Messerschmidt skriver: Det er en indirekte beskyldning mod Pia Kjærsgaard for at ville tillade vold mod kvinder med tørklæde.

 

Det er en absurd beskyldning. Den siger ikke noget om Pia Kjærsgaard, men en hel del om Hajro Husic og hans debatform.

 

Direkte pinligt

Det er jo forrygende:

 

Som udlændinge- og integrationsminister skal Mattias Tesfaye arbejde sammen med Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard. Og hans ministersekretær skal selvfølgelig fungere som kontaktperson i den forbindelse.

 

Man ser for sig ministersekretæren banke på hos ministeren, stikke hovedet ind og sige: ”Den mentalt underbemidlede Pia Kjærsgaard, der slår på kvinder med tørklæde, er kommet til mødet”!

 

Selvfølgelig gør den nyudnævnte ministersekretær ikke det. Men det er direkte pinligt, at Pia Kjærsgaard og hendes partifæller skal have med en ministersekretær at gøre, der har ytret sig i stærkt fjendtlige vendinger om hende og hendes parti.

 

Man kan spørge sig, om Hajro Husic er i stand til at varetage rollen som neutral embedsmand i forhold til blandt Dansk Folkeparti og dets udlændingeordfører.

 

Tesfaye burde lægge klar afstand

Mattias Tesfaye har naturligvis ret til at udnævne sig en ministersekretær, der som privatperson har vist manglende evne til at styre sig i en offentlig debat. Hans dumme bemærkninger om Pia Kjærsgaard er jo ikke ulovlige eller på anden måde regelstridige.

 

Men når sagen nu er blevet en offentlig sag, burde Tesfaye lægge klar afstand til de udtalelser og den tone, som den nyslåede ministersekretær tidligere har brugt i forhold til Dansk Folkeparti – og så selvfølgelig understrege, at manden skal udvise en passende adfærd i sit nye job.

 

Det kan Tesfaye tilsyneladende ikke bekvemme sig til. Dermed sender han et meget uheldigt signal på et tidspunkt, hvor Socialdemokratiet og regeringen har problemer med en voksende kritik fra vælgerne. Tesfaye selv risikerer at blive ramt på sit omdømme.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…