Guide til valget af den rette beskikket forsvarer

Det er vigtigt at man har den helt rette forsvarer, hvis man af den ene eller anden årsag er kommet i klemme i det juridiske system. I denne artikel får du en hurtig gennemgang af, hvilke ting du skal overveje for at kunne finde frem til den helt rette beskikkede forsvarer til dig.

 

Læs med her hvis det er noget som kunne have interesse for dig – det er kun en god idé at være på forkant!

Du får automatisk en udleveret af staten

Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at du automatisk vil blive tildelt en beskikket forsvarer af den danske stat. Sådan er det med alle, som skal en tur gennem det danske retssystem. Men det er samtidig vigtigt at understrege, at det står dig helt frit hvorvidt du vil beholde denne forsvarer eller skifte over til en anden.

 

Det kan nogle gange være en god idé blot at beholde den forsvarer man har fået tildelt, hvis kemien er god og man som sådan synes, at man får en god behandling. Men det er også helt i orden, hvis man ender med at skifte over til en anden forsvarer senere. Det kan jo være, at man kender en forsvarer personligt og har et godt forhold til denne. I så fald kan det være meget rart at skifte til denne forsvarer, da det betyder ret meget hvilket forhold man har til dem (mere om dette senere).

 

Til sidst skal det blot lige nævnes at du enten skal betale til denne forsvarer, hvis du bliver fundet uskyldig af retssystemet. I så fald er det danske stat, der ender med at betale.

Hvor meget erfaring har de og indenfor hvilket område?

Hvis du gerne vil skifte din forsvarer ud med en anden, så er det en god idé at undersøge, hvor meget din nye forsvarer – og hvilket område af det juridiske system de har erfaringen indenfor. Der er for eksempel stor forskel på, hvorvidt man som forsvarer er vant til at føre familiesager eller hvorvidt man er vant til at forsvarer firmaer.

 

Ofte vil man kunne holde en samtale med sin potentielle nye forsvarer, før man fastansætter denne. Dette er et oplagt tidspunkt lige at lære sin nye forsvarer bedre at kende og lære lidt om, hvilken faglig baggrund de har.

Kemien skal være i orden

Når du sidder og har denne samtale med din nye forsvarer, så er det også vigtigt at lægge mærke til, hvorvidt kemien imellem jer generel er god. Det er meget vigtigt at i har en god kemi, da din forsvarer trods alt er en person, som du skal kunne stole fuldt ud på.

 

Det kan virke meget skræmmende og intimiderende, når man på denne måde lige pludselig bliver kastet ind i det danske retssystem. Ofte kan det føles som en helt fremmed verden, hvor der ovenikøbet bliver brugt en masse ord, som man egentlig ikke ved hvad betyder. Din forsvarer er den person, der skal være ved din side og guide dig igennem hele processen. Og det betyder derfor også noget, hvilket forhold i generelt har til hinanden.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…