Grænsenkontrolle er hullet som en si: Berygtet fransk gangster var udvist af Danmark for bestandig for røveri – men han kom tilbage for at lave nyt røveri

Så længe Danmark ikke har en fast og døgnbevogtet grænsekontrol mod både Tyskland og Sverige, er det mere eller mindre nyttesløst at udvise udlændinge.

 

De kan ofte uhindret vende tilbage.

 

Det er den 51-årig franske statsborger og berygtede gangster, Tayeb Si M’Rabet, et godt eksempel på.

 

Han blev i 2012 idømt ti års fængsel og udvisning for bestandig for et af danmarkshistoriens største røverier mod Dansk Værdihåndtering i 2008, hvor udbyttet var på 70 millioner kroner.

 

Af det samlede udbytte fandt man kun sølle fire millioner kroner.

 

Er tilbage og havde planlagt et nyt røveri – men det galt for ham

De ti års fængsel og udvisning har åbenbart ikke skræmt den franske gangster.

 

Tværtimod vendte han tilbage og planlagde et nyt røveri, denne gang mod værdihåndteringsfirmaet Loomis i Taastrup.

 

Men det gik helt galt, efter at politiet havde fået et tip, og i november 2019 skred politiet efter længere tids efterforskning til anholdelse af fem mistænkte. Blandt dem franskmanden meden, medens de øvrige var svenskere.

 

Dermed blev et stort planlagt røveri blev afværget, og nu er et nævningeting med tre juridiske dommere og seks nævninge ved Retten i Glostrup kommet frem til samme konklusion efter ni retsdage.

 

 

Seks års fængsel og udvisning for bestandig – igen

I går onsdag den 24. marts blev den 51-årige franske hovedmand kendt skyldig i forsøg på særlig groft røveri mod værdihåndteringsfirmaet.

 

 

Han blev også dømt for at opholde sig i Danmark, selvom han var udvist for bestandig i 2012 i Østre Landsret, som dømte ham 10 års fængsel for et voldsomt røveri mod et andet værdihåndteringsfirma i Glostrup tilbage i 2008.

 

 

Dermed trækker onsdagens dom tråde til et af det største røverier i Danmark:

”Det var politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at de var ved at planlægge et nyt stort røveri med næsten samme drejebog som det store røveri mod en værdicentral i 2008, og det har nævnetinget nu dømt fire af dem for,” siger specialanklager Bo Bjerregaard i en pressemeddelelse.

 

 

Den 51-årige fik seks års fængsel, og skal efter afsoning igen udvises af Danmark for altid.

 

 

Svenske medtiltalte blev også dømt

Tre af de fire svenske medtiltalte på 23, 27 og 28 år blev også dømt for forsøg på særlig groft røveri mod værdihånderingsfirmaet i Taastrup.

 

 

”Dommen slår fast, at politiet effektivt forhindrede en gruppe kriminelle i at begå et stort røveri og alligevel fik indhentet beviser nok til at dømme fire af dem for at have planlagt det,” siger specialanklaget Bo Bjerregaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

 

”Nu er der sat et foreløbigt punktum i en omfattende og kompliceret sag for politiet, anklagemyndigheden og nævningetinget.”

 

 

Den sidste svensker, som også er 27 år, blev frikendt for røveriet men dømt sammen med de to på 23 og 28 år for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri mod en mand i oktober 2019.

 

 

Fængsel til alle

Straffene fordelte sig således blandt de fire svenske tiltalte:

Den 23-årige og den ene 27-årige fik således hver fem års fængsel for det grove røveriforsøg samt for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri.

Den 28-årige fik tre års fængsel for det grove røveriforsøg. Han blev frikendt for tvang, trusler, frihedsberøvelse og røveri.

Den anden 27-årige fik to og et halvt års fængsel for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri.

 

 

Alle fire svenske statsborgere blev udvist af Danmark for bestandig.

 

 

Omfattende planlægning

De fem var i fællesskab tiltalt for forsøg på røveri af særligt grov beskaffenhed og planlagde sig grundigt på, hvordan de ville røve virksomheden.

Ifølge anklageskriftet undersøgte og filmede de virksomheden og lokaliteter i nærheden, skaffede maskeringer og elektronisk udstyr, ledte efter velegnede entreprenørmaskiner og undersøgte forskellige flugtmuligheder – alt med det formål at gennemføre røveriet og flygte med byttet uden at blive pågrebet.

Her skulle blandt andet også anvendes skraldebiler og partisansøm til at spærre vejen for politiet i lighed med røveriet mod et værdihåndteringsfirma i Glostrup i august 2008.

Alle fem har siddet varetægtsfængslet siden røveriet blev forpurret i 2019 og er fortsat fængslet efter dom.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…