Grænsekontrol virker: To tyskere snuppet i forsøg på at smugle irakere ind i Danmark

Grænseovergang ved Frøslev (Foto: Gunner Hede)

Det er uvist, hvor meget tre irakere havde betalt deres menneskesmuglere for at komme ind i Danmark, men under alle omstændigheder er pengene spildt

 

Nu er to mænd på 25 og 28 år, begge tyske statsborgere ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg onsdag varetægtsfængslet i fire uger.

 

De er sigtet for at have bistået tre irakiske mænd på 22, 24 og 32 år med ulovlig indrejse via landegrænsen til Tyskland, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Er også sigtet for personfalsk og knivloven

Den 28-årige tyske statsborger er i forbindelse med anholdelsen desuden sigtet for personelfalsk, to overtrædelser af færdselsloven og en overtrædelse af knivloven.

 

Begge nægter sig skyldige.

 

Den 28-årige kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret, mens den 25-årige ikke kærede afgørelsen.

 

Blev taget ud til stikprøvekontrol

De fem personer kom kørende i en tysk indregistreret personbil, der blev taget ud til stikprøvekontrol ved Frøslev Grænseovergang i forbindelse med indrejse.

 

Her fattede en politibetjent og en politikadet fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi mistanke til personerne, hvorefter den 25-årige og den 28-årige blev anholdt og sigtet for menneskesmugling.

De tre irakiske statsborgere udsendes af Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…