Gør din bil klar til efteråret og vinterens komme

Sommeren går på hæld og det betyder især for danskernes vedkommende et radikalt skift i vejret. For bilejere, der går ekstra op i de firehjulede køretøjer, kalder det ofte på forberedelser og tiltag af større eller mindre grad. Vejret er drilsk og både efterår og vinter kan trække store veksler på bilens ydre og indre. I den forbindelse kigger vi her på et par oplagte tiltag, man kan foretage sig, for at gøre bilen helt klar til det kommende vejrskifte.

 

Gør bilgulvet klar til regn og sjap

Sommeren har budt på sol og strandsand og har i den forbindelse forskånet kabinen og især bilets gulv for de værste problemer. Der har maksimalt været tale om at skulle støvsuge gulvet for tør jord og strandsand, men det ændrer sig med efterårets og vinterens komme. Regn, mudder, slud og sne vælter snart ind i bilen, når du selv eller børnene trækker efteråret og vinterens vejr med indenfor i kabinen. Bilmåtter der er ekstra hærdede overfor vejrliget er derfor en god investering i forbindelse med at gøre bilen modstandsdygtig overfor den kommende årstid.

 

Gør dækkene klar til våde og isede vejbaner

Kører du på sommerdæk, så er tiden også kommet til at overveje, om du ikke skal skifte til vinterdæk. Er du en person der bruger bilen meget, så er det næsten oplagt at få skiftet dækkene, men ved du allerede på forhånd, at du ikke kommer til at køre andet end få kilometer i byrummet, så er skift til vinterdæk måske ikke så presserende.

 

Under alle omstændigheder anbefales det at alle skifter til vinterdæk, da ingen reelt kan vide sig sikker på om vi går en ekstra hård vinter i møde. Et godt råd er også at få det gjort tidligere end senere, for vi kender vist alle alt for godt den lange ventetid ved dækcentrene, når hele Danmark har fået samme idé om at vente til præcist sidste øjeblik med at skifte til vinterdæk. Bestil derfor dækskifte i god tid.

 

Husk at tjekke kølervæsken

Den varme sommer kan have fået den sidste rest af kølervæske til at fordampe og måske har du i den forbindelse fyldt lidt almindeligt postevand på køleren, fordi det jo var sommer og godt vejr. Men det almindelige postevand klarer næppe skærene i en dansk vinter, så du bør nok dobbelttjekke om der dels er vand nok på køleren og om der i den forbindelse er sprit i blandingen. På den måde sørger du for at kølervæsken ikke fryser til, når frosten sætter ind i landet.

 

For selvom middeltemperaturen historisk set stiger i Danmark, så er det næsten en statsgaranti at frostgraderne banker på døren hver vinter og gerne længe nok til at almindeligt vand i din køler kan fryse til og eventuelt beskadige køleren.

 

Gør bagagerummet vinterklar

Måske er du en outdoor type som bruger bilen som transport-middel til at komme ud til forskellige fysiske events rundt om i landet. Eller måske har du mange børn, der dyrker forskellige sportsgrene i løbet af vinteren. Hvorom alt er, kan det kræve at bagagerummet bliver taget i brug op til flere gange, og måske alt lige fra våde sportstasker, sjasket sportsudstyr eller andre remedier, som har været en tur ude i snedriverne eller regnen og som nu trækkes med ind i bilens bagagerum.

 

Du kan i den forbindelse tilkøbe diverse gummimåtter til bil, som kan benyttes i blandt andet bagagerummet for større sikring og vedligeholdelse af bagagerummets originale underlag. Gummimåtterne opsamler alt overskydende vand, sjap og sne, så det ikke driver ned i stofunderlaget og danner plamager eller decideret ødelægger underlaget.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…