Forlist lykkeridder vil blive i Danmark – Tanzanier har gjort sig til et dansk økonomisk problem

Modelfoto

Emmanuel fra Dar es Salaam har fortalt noget af sin historie i Hus Forbi okt.2021.

 

Han forlod Tanzania efter High School og rejste et par gange frem og tilbage til Sydafrika, for at tjene penge. I 2013  ”endte jeg med at rejse til Europa for at skabe en bedre tilværelse. I starten gik det godt jeg fik et værelse i Nyhavn, kom på sprogskole, siden kokkeskole ”.

 

Han mister sin bolig, fordi han altid har for mange venner hængende. Derefter mister han angiveligt sit sygesikringsbevis i en brand, for han har opmagasineret det i en garage (sic!). Et mindre job i en restaurant mistes ved corona-nedlukningen. Efter at undervisningen på kokkeskolen bliver online i forbindelse med corona giver han op på uddannelsen. Nu bor han ”på gaden og sover hos bekendte, når det er koldt”.

 

Emmanuel har gjort sig til et dansk problem. Bevares – omstændighederne har gjort deres. Forliste drømme hos udenlandske lykkeriddere har jeg set mange gange før, fx en der fik lov at starte på fire universitetsuddannelser. Emmanuel kom til Europa for at få uddannelse (som en gave). Nu er han en belastning. Jeg mener ikke det er retfærdigt overfor det danske folk, fremover at skulle forsørge Emmanuel, selvom han sælger Hus Forbi. Hus Forbi er oprettet for at hjælpe “indlændinge”.

 

Institutionen skal ikke være skjult u-landshjælp til herboende udlændinge.

 

Kirsten Damgaard er kulturpsykolog 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…