Borgere i oprør: Udrejsecenteret på Langeland og IS-kvinderne kan koste Mette Frederiksen dyrt

Foto fra facebook-siden: Langeland siger nej

Borgere og politikere på Langeland er i opør.

 

Regeringen har besluttet, at der skal være udrejsecenter for godt 130 kriminelle udviste udlændinge på sydspidsen af Langeland.

 

Disse hårde kriminelle har i flere år givet store problemer for borgerne ved udrejsecentret Sandholmlejren og Kærshovedgård. Og nu skal de så flyttes til Langeland.

 

Det har udløst et sandt oprør blandt borgere og politikere på Langeland. I går aftes var der demonstration med vrede borgere. Og en samlet kommunalbestyrelse sagde på et ekstraordinært byrådsmøde nej til regeringen plan.

 

Borgerne er bange, og man frygter, at turisterne flygter fra området. Der bliver flaget på halv.

 

Den socialdemokratiske viceborgmester siger, at de kriminelle udlændinge bør, blive hvor de er, på Kærshovedgård. De penge man vil bruge på et nyt center på Langeland kan man bruge til at forstærke sikkerheden på Kærshovedgård, siger hun.

 

Dansk Folkepartis repræsentant i byrådet foreslår, at udrejsecentret bliver placeret i et velhaverkvarter ved København, hvor borgerne har overskud til at tage sig af de kriminelle.

 

Foran i meningsmålingerne

Mette Frederiksen har sikret rød blok et stort og langvarigt forspring i meningsmålingerne.

 

Mette Frederiksen klarede sig godt i meningsmålingerne

Den absolut vigtigste årsag er hendes håndtering af corona-pandemien. Flertallet af danskere har støttet den kontante linje, hvor der er blevet lukket ned for at holde smitten under kontrol.

 

Dette flertal har været enige med Mette Frederiksen i, at coronaen først og fremmest var en trussel mod vores sundhed og tryghed. Derfor har de støttet den hårde linje i smittebekæmpelsen.

 

De blå partier begik en alvorlig fejl, da de valgte at gøre hurtig åbning af det økonomiske liv til deres hovedtema.

 

Stort set alle danskere har selvfølgelig været interesserede i så hurtigt som muligt at få åbnet samfundet og få sat skub i økonomien. Men for de fleste har det været afgørende, at man satte bekæmpelsen af den store sundhedstrussel øverst.

 

Det har da også vist sig, at benhård bekæmpelse af coronaen samtidig har været en fordel for dansk økonomi. Det bliver for eksempel tydeligt, når man sammenligner de positive erfaringer fra Danmark med de negative erfaringer fra Sverige.

 

Når Mette Frederiksen vandt så stor opbakning på sin håndtering af coronaen, skyldes det i høj grad, at hun satte sundheden, sikkerheden og trygheden i højsædet – som en forudsætning for at skabe bedre tider.

 

Danskerne viste jo med deres ansvarlige adfærd i det daglige, at de havde samme prioritering.

 

Mette F. ramt af to nye store sager

Corona-truslen er der så afgjort stadig. Men den er ikke længere så totalt dominerende i den politiske debat, som den har været. Nu trænger andre tunge politiske emner sig på igen. Det gælder ikke mindst det store pres fra ikke-vestlig indvandring og totalitær islam.

 

Netop disse problemer skaber nu voldsomme vanskeligheder for Mette Frederiksen. Det viser sig i to store politiske sager:

 

Den ene er spørgsmålet om, hvad der skal ske med IS-mødrene og deres børn fra de syriske fangelejre.

 

Den anden er det nye udrejsecenter for overvejende kriminelle udlændinge, som regeringen vil placere på Langeland.

 

På begge spørgsmål er Mette Frederiksen for første gang røget ind i problemer, der kan koste hende stemmer hen over midten. Altså denne gang fra rød til blå blok.

 

Vendt på en tallerken i forhold til IS-mødrene

Tidligere har Mette Frederiksen været fuldstændig afvisende over for, at Danmark skal tage imod de kvinder, der rejste fra Danmark til Syrien for at blive en del af Islamisk Stats terrorherredømme.

 

Hendes klart formulerede holdning var, at vi kan tage imod disse kvinders børn fra lejrene i Syrien, men ikke deres mødre.

 

Men nu er hun parat til at modtage både børnene og deres mødre i Danmark. Her støtter hun sig på en rapport fra PET.

 

Sagen er bare den, at PET-rapporten intet væsentligt nyt rummer i forhold til, hvad man vidste, dengang Mette Frederiksen kategorisk afviste at tage imod mødrene. Det er statsministeren selv, der er vendt på en tallerken.

 

Det er ikke nogen god sag for hende hos den brede danske vælgerskare, der nærer den dybeste modvilje mod at række IS-terrorister og deres danske sympatisører så meget som en lillefinger.

 

Noget tyder på, at Mette Frederiksen har bøjet sig for et pres fra regeringens røde støttepartier – De Radikale, Enhedslisten og SF. Det gør jo ikke ligefrem sagen bedre hos de mere snusfornuftige midtervælgere, som Mette Frederiksen ellers var begyndt at få tag i.

 

‘Øksemanden’ og andre spændende folk til Langeland

Samtidig står regeringen til at få store problemer med planerne om det nye udrejsecenter på Langeland (ved Bagenkop).

 

Dette center kommer til at ligge i et naturområde, som er fredeligt og turistpræget. Med ødelæggende virkning.

 

Det vil være ekstremt generende for de nuværende beboere at skulle have en hverdag klos op ad de rå og kriminelle typer, som nu kommer til deres lokalsamfund. Med risiko for at blive personligt ramt af disse typers kriminelle adfærd.

 

Blandt andet er der lagt op til, at langelænderne skal have den såkaldte øksemand som del af deres lokalsamfund. Det var ham, der jagtede Muhammed-tegneren Kurt Westergaard med en økse for at dræbe ham. En ‘spændende’ kulturfornyelse idet fredelige samfund på Langeland.

 

Hvad hjælper det langelænderne?

Regeringen har i den forbindelse vanskeligheder med at forklare, at denne løsning er bedre end den tidligere borgerlige regerings forslag om at placere udrejsecenteret i isolation på den lille ø Lindholm i Stege Bugt. Dette forslag blev dengang afvist af Socialdemokratiet.

 

Regeringens eneste argument for placeringen på Langeland synes at være, at denne løsning er billigere end Lindholm og andre muligheder.

 

Men det formilder på ingen måde de langelændere, der kan få deres hverdag stærkt påvirket af asociale og kriminelle folk, der anbringes i deres lokalområde.

 

Hvad hjælper det dem, at statskassen kan spare nogle penge ved at lukke typer ind i deres verden, som fører kriminalitet og andre store gener i dagligdagen med sig?

 

Mette F. står med to store forklaringsproblemer

Længe så Mette Frederiksen ud til næsten at kunne gå på vandet. Nu står hun med en voksende folkelig vrede og to store forklaringsproblemer:

 

Hvorfor vender hun på en tallerken og byder danskerne, at de skal acceptere mennesker i deres midte, der har støttet fanatiske, hadefulde og brutale kræfter i deres kamp mod Danmark og alt det, Danmark står for? De kvinder hører under ingen omstændigheder hjemme i vores samfund.

 

Og hvorfor vil hun påtvinge langelænderne den byrde, at de skal have afstumpede tyve og voldsmænd placeret midt i deres velfungerende og trygge lokalsamfund.

 

Den lokale befolkning bliver ramt på sit hverdagsliv, der vil blive mere utrygt. Og den bliver ramt på sin økonomi, fordi turister og andre udefra kommende næppe føler sig tiltrukket af at færdes blandt disse typer.

 

Det gavner statskassen, forklarer indenrigsminister Mattias Tesfaye.

 

Ja, måske kan statskassen spare nogle penge. Men den gevinst kan ikke opveje, at fredelige folk på Langeland får forstyrret – for ikke at sige smadret – deres gode dagligliv.

 

Tyve, voldsmænd og islamiske terrorsympatisører – krise for Mette F.

Hidtil har Mette Frederiksen fået stor vælgeropbakning på sin håndtering af coronasmitten. Her har hun vist den nødvendige handlekraft, som foreløbig har bragt Danmark bedre gennem pandemien end langt de fleste andre lande.

 

Ros til statsministeren for det. Men nu er hun og hendes regering på afveje.

 

Hun åbner Danmark for islamiske terrorsympatisører. Og hun sender tyve, voldsmænd og andre skumle eksistenser ud blandt de fredelige langelændere.

 

Fra udrejsecenteret Kjærshovedgaard i Midtjylland ved vi, at myndighedernes løfter om at holde styr på disse typer langt fra har holdt stik. De har forpestet lokalsamfundet.

 

Der er al mulig grund til at frygte, at noget lignende vil ske på Langeland.

 

For første gang siden valget står Mette Frederiksen i en alvorlig krise – og hun har store vanskeligheder med at finde en vej ud.

 

Opdateret kl 12…

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…