Arabisk udseende drenge ville spille herrefolk og røve en dansk kvinde, men hun gav dem en alvorlig overraskelse – fire mistænkte har meldt sig selv

Opdateret 26.5 kl 20.30… og 27.5 kl 9.15…

Den 30. april bragte Den Korte Avis en artikel om et røveri mod en kvinde. Ifølge offeret og vidner blev røveriet begået af fire indvandrerdrenge.

 

Kvinden gav røverne kamp til stregen, og situationen udviklede sig ganske dramatisk. Men det lykkedes til sidst de fire unge røvere at undslippe i en bus.

 

Det foregik på Silkeborgvej i den indvandrertætte Aarhus-bydel Brabrand.

 

Efterlysning

Østjyllands Politi udsendte onsdag en opsigtsvækkende video, hvor man så de fire helt unge indvandrere, der mistænkes for røveriet.

 

Onsdag aften meldte de fire efterlyste unge sig selv. Derfor fjerne politiet fotos og video. Det har Den Korte Avis derfor også gjort.

 

I det udsendte materiale beskrives drengene således:

 

13-17 år gamle

 

Arabiske af udseende

 

En bar sort hættetrøje, en bar sort jakke med hætte, en bar sort sweatshirt, og en bar sort dynejakke

 

Alle var iført jeans og sneakers

 

To af dem har stort, sort krøllet hår, en har glat, sort hår, mens den sidste bar en sort kasket

 

På den overvågningsvideo fra bussen, som nu er taget ned, kunne man se de fire formodede gerningsmænd.

 

Begik voldsomt overfald på kvinden uden skygge af skyldfølelse

Det kvindelige offer kom den 29. april cyklende ad Silkeborgvej mod vest i Brabrand.

 

Hun kom forbi et busstoppested, hvor der stod en gruppe på fire drenge, som det fremgår af oplysningerne fra Østjyllands Politi.

 

Da kvinden passerede busstoppestedet, blev der rykket kraftigt i den skuldertaske, hun bar. Så kraftigt, at hun væltede på cyklen.

 

Men der var tilsyneladende ingen fortrydelse eller skyldfølelse at spore hos nogen af de fire drenge – for slet ikke at tale om hjælpsomhed over kvinden, der røg i asfalten.

 

De var efter alt at dømme komplet ligeglade med deres offer. De ville bare flå tasken fra hende. Næsten, som om det var deres gode ret.

 

De opførte sig som herrefolk.

 

Ville de have gjort det samme over for en arabisk kvinde – eller mand?

Ville de have gjort det samme, hvis det havde været en arabisk kvinde, der passerede forbi dem?

 

Næppe. Det er i ekstremt sjældent, at man hører om voldelige unge arabere, der på gaden overfalder en tilfældigt forbipasserende arabisk kvinde – endsige en arabisk mand.

 

Unge indvandrerbander kan slås med hinanden om territorier, narkomarkeder og den slags. Men hvornår har man hørt om, at arabiske drenge i Danmark slynger tilfældige arabere til jorden for at snuppe deres taske?

 

Det er ikke just hverdagskost i medierne. Hvis de gjorde det, kunne de formentlig se frem til en hårdhændet straf fra den krænkedes familie og/eller deres egen familie.

 

Dette var imidlertid ’bare’ en dansk kvinde. Og her havde de unge formodede arabere tilsyneladende ingen problemer med at bruge rå magt for at få fat i deres bytte – kvindens taske.

 

Men de fik sig trods alt en overraskelse.

 

Hun var en af de seje

Kvinden havde åbenbart ikke i sinde at spille offer for de unge forbryderspirer. Hun kæmpede hårdt imod – formentlig hårdere, end de unge røvere havde regnet med.

 

Hun holdt godt fast i sin taske. Til sidst rev gerningsmændene så hårdt i den, at remmen gik i stykker. Og så løb de ind i et villaområde med tasken.

 

Men kvinden var en af de virkelig seje. Hun fortsatte kampen ved at forfølge de unge gerningsmænd igennem flere af villahaverne og tilbage til busstoppestedet, hvor det hele startede.

 

Desværre nåede hun kun at se de fire unge springe på en bus fra linje 11 mod Harlev. Med hendes taske.

 

Anser det danske samfund for et tagselvbord

Men kvinden fik i hvert fald sendt et stærkt signal om, at hun ikke ville finde sig i at være offer for den slags voldsparate unge.

 

Forhåbentlig kan politiets efterlysning nu bidrage til, at de arabisk udseende røvere bliver fanget.

 

Og forhåbentlig kan flere danskere beslutte sig til at sige eftertrykkeligt nej til voldskriminalitet fra unge indvandrere, der anser det danske samfund for et tagselvbord.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…