Tyrker, iraker og palæstinenser dømt for grov vold i Ishøj – de blev IKKE udvist

Fem mænd er netop idømt fængselsstraffe for grov vold på Ishøj Strandvej sidste sommer. Tre fik desuden en advarsel om udvisning af Danmark.

En bil kørte ind i en 30-årig mand, og en 19-årig mand blev stukket med kniv og slået i hovedet.

 

Begge ofre pådrog sig kvæstelser og var indlagt på hospital i tiden derefter.

 

Den voldsomme hændelser skete søndag den 26. juli 2020 kl. 19.35 på Ishøj Strandvej.

 

Samme aften anholdt politiet tre mænd, som i dag er 21, 25 og 31 år gamle. De blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør næste dag og har siddet fængslet lige siden.

 

Efterforskningen identificerede yderligere to mistænkte, dels en 34-årig mand, som blev varetægtsfængslet i august, og dels en anden på 34 år, som blev fængslet i januar.

 

Nu har Retten i Glostrup fundet alle fem skyldige i grov vold mod det 19-årige offer og frifandt dem for vold mod den 30-årige.

 

Retten idømte fire en ubetinget fængselsstraf på et år og ni måneders fængsel, mens den femte på 21 år fik to års ubetinget fængsel.

 

Retten tildelte desuden den 21-årige, som er tyrkisk statsborger, og de to 34-årige, som er henholdsvis irakisk statsborger og statsløs palæstinenser, en advarsel om udvisning af Danmark.

 

”Der er tale om et voldsomt overfald begået af de tiltalte i forening, og det har nu retten nu straffet dem for,” siger senioranklager Peter Rask, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

 

Overfaldet sættes i forbindelse med en anden voldsepisode minutter forinden i Hundige Havn i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

 

De fem dømte overvejer, om de vil anke dommen og er fortsat varetægtsfængslet efter dom.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…